Сподели

Бимекс Лимитид: Автоматизация и в най-малките помещения с нова палетизираща клетка K-PALL на Kawasaki Robotics

13 септември 2021 г.

 

 

Kawasaki Robotics, водещ японски производител на индустриални роботи и роботизирани автоматизирани системи, представи нова палетизиращата клетка K-PALL — едно от най-компактните и в същото време високопроизводителните роботизирани решения на световния пазара. То е съвместна разработка на Kawasaki и компанията ECOMA Maschinenbau — експерт в логистичните решения. „Настройвате, свързвате, избирате вида на опаковането и можете да започнете палетизирането. Това е K-PALL — компактно самостоятелно решение за палетизиране, съвместимо с широка гама от системи и с лесна интеграция в съществуващи производствени линии“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от утвърдената българска инженерингова и търговска фирма Бимекс Лимитид, която предлага системите и решенията на Kawasaki Robotics на българския пазар.

Андреас Бетенброк е инженер продажби в Kawasaki Robotics. Той ръководи разработката на системата заедно с Георг Там и Хартмут Хардърс, мениджъри в ECOMA Maschinenbau. „K-PALL се базира на дългогодишния ни опит с малки и средни производствени мощности, като е съобразена именно с техните изисквания. С нашето ново компактно решение искаме да направим задачите за палетизиране възможно най-прости, интуитивни и ефективни, а ECOMA бе най-добрият възможен партньор за нашия проект още от самото начало“, категоричен е Андреас Бетенброк.

Лесна интеграция и бърза автоматизация

Решение от тип Plug & Play. Компактната клетка е лесна за транспортиране, свързване и стартиране. Благодарение на цифровото пускане в експлоатация чрез електронно дистанционно обучение, настройката се извършва за изключително кратко време. В центъра на K-PALL е роботът за палетизиране от доказаната R-серия на Kawasaki. Той може да бъде RS010N или RS020N със съответно 10 kg или 20 kg полезна товароносимост, като осигурява необходимата мощност, скорост и прецизност. На разположение са и няколко други индивидуални опции, в случай че приложението налага това.

Решението не само предлага изключително малки времена за цикъл, благодарение на високопроизводителния робот, но също така може да бъде доставено за кратък срок. Клетката е възможно да бъде обучена и пусната в експлоатация много бързо. „Използването на K-PALL не само увеличава ефективността и производителността много бързо, но също така облекчава служителите. „Трудното и физически натоварващо палетизиране вече се поема от роботизираното решение и персоналът може да се заеме с други задачи“, коментира Андреас Бетенброк.

Интуитивна работа и персонализирана поддръжка

K-PALL може да се управлява интуитивно чрез голям сензорен екран. Предварително зададените модели на опаковане могат лесно да бъдат избрани чрез предварително инсталирания софтуер K-PALL Control и палетизирането - да започне незабавно. Включен е и софтуерът Multipack, с който за кратко време се създават нови индивидуални схеми на разполагане на стоките.

„Потребителите на K-PALL могат да разчитат и на специално разработената поддръжка на Kawasaki Robotics, а именно мониторинг на състоянието на машината в реално време. Той се осъществява чрез включения инструмент за прогнозна поддръжка TREND Manager, с който престоите се намаляват до абсолютен минимум. Поддържаното от системата отстраняване на неизправности също осигурява директна и прецизна помощ в случай на проблеми“, поясниха още и от Бимекс Лимитид.

Повече информация за Бимекс Лимитид ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Бимекс Лимитид, Kawasaki Robotics

Сподели

Още от Склад на бъдещето