Сподели

БР Техника: Чрез автономни решения Bosch Rexroth намалява материалните запаси в складовете на бъдещето

09 май 2019 г.

Докато за някои фабриките на бъдещето са все още далечна перспектива, други вече я превръщат в реалност. На Hannover Messe 2019 Bosch Rexroth показа целия си спектър от решения: от вече съществуващите до концепциите в процес на разработка. „Със своите интелигентни компоненти, персонализирани системни решения и услуги, Bosch Rexroth създава необходимата среда за напълно свързани приложения. На изложението компанията демонстрира най-новите си разработки, които впечатляват експертите, независимо дали те търсят решения за днешните, утрешните или бъдещите условия на производство“, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

В съвременните производства операторите използват приложения и програми, за да изпълняват някои частични производствени задачи. Например, дигиталният помощник по поддръжката DSA (digital service assistant) извършва безжична диагностика през всяко мобилно устройство.

Новото поколение хидравлични агрегати CytroBox спестява място и намалява обема на хидравличната течност. Те са директно свързани с Интернет на нещата чрез CytroConnect.

 

Като решение от типа plug & run, мехатронната система Smart Press Kit поставя и пресова детайли без трудности в програмирането.

В близко бъдеще предстои пускането на пазара и на автономните транспортни средства ActiveShuttle. Те изпълняват самостоятелно интралогистични задачи и се интегрират интелигентно в съществуващите системи за управление на стоки и информационните системи.

Голямоформатен 3D принтер на BigRep, оборудван с технология за задвижване и управление на Bosch Rexroth, ще демонстрира потенциала на напълно автоматизираното и свързано адитивно производство в условията на Industry 4.0. „Освен това в Хановер компанията представи като визия за бъдещето концепцията за интелигентна и индуктивна подова площ, която ще позволява в бъдеще както натоварване на машините, така и тяхното прегрупиране“, поясниха от фирма БР Техника. Важна роля във всичко това играе интегрирането във всички решения за автоматизация на новия 5G стандарт за безжична комуникация в реално време.

„Ние сливаме класическата производствена автоматизация с информационните технологии и осигуряваме оперативна съвместимост чрез отворени стандарти, например OPC UA, TSN, 5G. Софтуерът и хардуерът са отделени, като по този начин оптимизират гъвкавостта и рентабилността на потребителите. Акцентът е поставен върху решението за автоматизация, което е технически и търговски мащабируемо въз основа на архитектурата на Rexroth, използвана в продуктите“, коментира д-р Хайнер Ланг, ръководител на направление „Автоматизация и електрификация“ в Bosch Rexroth.

„В интралогистиката се появяват нови начини за избягване на неоправданите разходи. Днес производствените складове често заемат повече място, отколкото реалната производствена линия. Ние можем значително да намалим материалните запаси в производството чрез интелигентни и автономни решения“, казва Гюнтер Кренц, ръководител направление „Асемблиращи технологии“ в Bosch Rexroth.

„В бъдеще ще става все по-важно проектантите да могат да интегрират в цифровия работен процес освен данните за механичните характеристики и линейните технологии, както и да ги свържат мрежово в приложението. Дигиталните линейни технологии не само съкращават процеса на проектиране, но и осигуряват данни за превантивна поддръжка и оптимизация на машинните процеси чрез интегрирани сензори“, споделя д-р Улф Леман, ръководител на направление „Технология на линейното движение“ в Bosch Rexroth.

"Предимствата на хидравликата вече не се свеждат само до присъщата й плътност на мощността и здравината. Днес хидравличните решения са интелигентни и работят в мрежа, лесно се интегрират и управляват. Метаморфозата на хидравликата в една модерна технология, чието приложение доставя истинско удоволствие, днес е в разгара си“, казва д-р Щефен Хаак, ръководител направление „Индустриална хидравлика“ в Bosch Rexroth.

„Максималната експлоатационна готовност на всички компоненти е от решаващо значение за производителността. Цифровият двойник, който разработваме за нашите решения за задвижване, оценява независимо всички оперативни данни и предлага мерки – все едно във всяко устройство живее и наблюдава състоянието му денонощно 24/7 дигитален специалист по поддръжката“, коментира г-н Волфрам Улрих, вицепрезидент „Продажби и сервиз на продукти Hägglunds“ в Bosch Rexroth.

„Във всички индустриални области нашите клиенти се нуждаят от надеждни, контролируеми и ефективни 3D принтери, за да произвеждат висококачествени компоненти, като използват съответните промишлени материали. CNC решенията с отворен стандарт, интегрирани в нашия нов 3D принтер BigRep PRO, отварят изцяло ново измерение в адитивното производство“, казва д-р Стефан Байер, главен изпълнителен директор на BigRep.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Склад на бъдещето