Сподели

БР Техника: За Bosch Rexroth производството и логистиката са по-свързани в интелигентната фабрика

27 юни 2019 г.

Всички направления на Bosch Rexroth – промишлена автоматизация, машинни приложения, инженеринг и мобилни приложения – отчитат ръст през 2018 г. Мобилната хидравлика и промишлената автоматизация са основни двигатели на растежа. В допълнение към традиционно силната позиция в индустриалната и мобилната хидравлика, Bosch Rexroth все повече се утвърждава като доставчик на решения за Industry 4.0 със своите софтуерни, автоматизирани и свързани решения. Компанията се фокусира върху дигитализацията, свързаността и електрификацията във всичките си направления, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

Промишлена автоматизация: решения за фабриката на бъдещето

През 2018 г. направлението за промишлена автоматизация генерира по-голямата част от оборота на решения за Industry 4.0 в Bosch Group. „Industry 4.0 не е самоцел, тази концепция се изплаща както за нас, така и за нашите клиенти“, подчертава Найорк.

На тазгодишното изложение Hannover Messe, компанията показа как изглежда фабриката на бъдещето днес и как една визия може да стане реалност. С представената по време на изложението автономна транспортна система Active Shuttle , Bosch Rexroth разшири портфолиото си от решения за Industry 4.0 и навлезе в областта на интралогистиката. Това е обусловено от все по-голямата свързаност между производството и логистиката в интелигентната фабрика.

Машинни приложения и инженеринг - свързани и интелигентни

В своята основна дейност, Bosch Rexroth продължава да трансформира приложенията в интелигентни и свързани решения. Например, иновативният хидравличен агрегат CytroBox позволява хидравличните компоненти да бъдат свързани и интелигентно интегрирани във фабриката на бъдещето.

Мобилни приложения: електрифицирани и готови за IoT

След изключително добрата 2017 г., световният пазар на мобилни машини през 2018 г. отново постигна двуцифрен ръст. „Bosch Rexroth запазва лидерството си в областта на мобилната хидравлика, като допълнително затвърди позициите си. Компанията се фокусира върху електрификация на мобилните машини за по-голяма ефективност и свързаност. Интернет на нещата (IoT) също ще навлиза все повече в мобилните машини“, поясниха от БР Техника.

Инвестиции в бъдещето

През 2018 г. Bosch Rexroth инвестира повече от 327 милиона евро в разработването на нови продукти и решения. Това се равнява на над 5% от оборота му. „Ще продължим да се фокусираме върху иновациите и възнамеряваме в бъдеще да затвърдим конкурентоспособността си във всички области“, подчертава Найорк.

Компанията изгражда в момента нов клиентски и иновационен център в град Улм, Германия, който ще стимулира развитието на технологиите, междудивизионните проекти и бизнес моделите по отношение на цифровизацията, електрификацията и фабриката на бъдещето.

През март Bosch Rexroth започна да разширява своя завод в Сиан, Китай. С инвестиция от около 60 милиона евро, компанията удвоява капацитета си за разработка и производство на свързани решения, насочени към азиатския пазар за промишлена автоматизация. В резултат на това, заводът в Сиан ще се превърне в обект-модел за технологии за Industry 4.0.

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Склад на бъдещето