Сподели

БР Техника: Технологично партньорство между Bosch Rexroth и Geek+ ще твори иновативни решения в интралогистиката

14 май 2020 г.

 

 

Глобалният разработчик на иновативни логистични роботи Geek+ и немският технологичен лидер Bosch Rexroth сключиха споразумение за партньорство. То се отнася до използването на софтуера за локализация Locator на Bosch Rexroth в бъдещите разработки на Geek+. „Locator осигурява надеждно позициониране и ориентиране на мобилните роботи в широк спектър от отрасли и сфери на приложение, без да се изискват каквито и да е допълнителни инфраструктурни мерки. Това е ново начинание и за двете компании. Те стигнаха до това споразумение за сътрудничество в рамките само на няколко седмици“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Бюро за Развитие Техника (БР Техника), основен търговски партньор и официален сервизен център за България на Bosch Rexroth.

Geek+ е основана през 2015 г. и оттогава е продала повече от 10 000 робота за логистични приложения. Като софтуерен компонент, Locator е независим от хардуера, използван от производителя. Капсулираният функционален блок може да се интегрира в голям брой системи за управление и поддържа широка гама от лазерни сензори, включително и за безопасност. „Ние направихме проверка на техническите параметри и бяхме впечатлени от готовността на решенията на Bosch Rexroth за използване в промишлени условия, неговите отворени протоколи към различни хардуерни конфигурации и по-специално от бързото му и лесно въвеждане в експлоатация“, коментира г-н Йонг Цзенг, основател и главен изпълнителен директор на Geek+. Компанията, чието седалище се намира в Пекин, планира да предлага още по-иновативни решения в областта на интралогистиката, като използва софтуера на Bosch Rexroth за мобилните си роботи. „Като бързо разрастваща се стартъп компания, бързината и възможността за присъствие в глобален план с нашите партньори са решаващи фактори за нас“, подчертава г-н Цзенг.

„При разработката на иновативните софтуерни решения ние комбинираме максимална гъвкавост на ниво стартъп с интензивни изследвания и задълбочени познания относно приложението в сферата на автономните транспортни средства на Bosch Group“, добавя г-н Йорг Хекел, директор на проекта Intralogistics Robotics (Интралогистични роботи) в Bosch Rexroth. „Ние сме отворени към сътрудничество с партньори от всяка величина по целия свят“, подчертава още г-н Хекел.

В рамките на проекта Intralogistics Robotics се разработва голямо разнообразие от софтуерни и хардуерни решения, свързани с използването на интелигентни роботи. „Пускането в експлоатация на Locator е бързо и лесно. За обучението на автономното транспортно средство е необходимо само натискането на един бутон и еднократна настройка на синхронизираните устройства. Софтуерът създава динамична карта, която се съхранява локално в самото транспортно средство или на сървър. При използването на голям брой автономни транспортни средства всички те използват една и съща карта“, поясниха от БР Техника. Всяка промяна в околната среда се отразява автоматично. Софтуерният компонент Locator вече се използва от различни производители на автономни превозни средства (AGV) и автономни мобилни роботи (AMR).

Повече информация за Бюро за Развитие Техника ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: БР Техника, Bosch Rexroth

Сподели

Още от Склад на бъдещето