Сподели

Ви Ей Си България: Интелигентна концепция за отопление от Schwank е заложена в модерна складова база на Amazon

21 октомври 2023 г.

 

 

Създаден през 1994 г. в САЩ, Amazon.com е един от най-големите доставчици и пазарни лидери в онлайн търговията в глобален мащаб. Стартирайки с репутация на най-голямата електронна книжарница в света, днес компанията вече е изградила международна империя, която доставя всякакви стоки до почти всички точки от земното кълбо.

През изминалите години търсенето на продукти от Amazon в Европа се увеличава толкова драстично, че това налага откриването на нов дистрибуторски център. Поради централното си местоположение и лесния достъп, град Лайпциг в Германия е избран за място за новата логистична база. В нея се съхраняват и обработват големи и тежки продукти като електроника, домакински уреди и обзавеждане, спортни стоки и оборудване за открито и мн.др.

С площ от 70 000 m2, новият център на Amazon е голям колкото единадесет футболни игрища взети заедно. В него са ангажирани повече от 400 служители, работещи на две смени, които около Коледа се увеличават на три.

Въпреки че по-голямата част от съхраняваните продукти изискват само защита от замръзване, зоните за товарене и разтоварване, както и монтажният участък се нуждаят от комфортно отопление. То е от съществено значение за оптималното протичане на работните операции и на 48-те товарни дока в логистичния център в Лайпциг. За целта е необходимо точково отопление за избрани работни станции от складовото съоръжение.

„Поради специфичните изисквания на Amazon, компанията се нуждае от специално оборудване за отопление, което да осигурява постоянен комфорт в различните зони. Освен това фокус е поставен и върху намирането на икономически изгодно решение, което допринася за поддържане на оперативните разходи под контрол. Вземайки под внимание индивидуалните специфики и нужди на Amazon, световно доказаният производител на инфрачервени нагреватели и ОВК системи Schwank разработи подходящо решение, на база на своята собствена концепция за логистично отопление“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от водещото българско инженерингово дружество Ви Ей Си България, партньор за пазара у нас на Schwank.

„В зоните за товарене и разтоварване инфрачервеното отопление действа като защитен щит, който предпазва служителите от студа и осигурява благоприятна работна среда и стабилна и комфортна температура, така че дори когато вратите на товарните рампи остават отворени през зимата, зоната остава топла. Освен това отоплителната система може да бъде наблюдавана с помощта на интуитивните контролери ThermoControl Plus на Schwank, които позволяват гъвкава настройка на 15 независими топлинни зони“, обясниха още българските специалисти.

Благодарение на оптимизираната си и екологична функционалност, отоплителната система осигурява много висок коефициент на топлинно излъчване, висока енергийна производителност и издръжливост. „Уникалната концепция за логистично отопление на Schwank се основава на най-новите научни изследвания и на опита, който е резултат от изграждането на отоплителни инсталации за над 8 млн. кв.м. логистични площи всяка година. В сътрудничество с немски университет Schwank проучва и оптимизира разпределението на топлината в логистичните съоръжения“, поясниха от Ви Ей Си България.

С интегрирането на съвременната и надеждна отоплителна система в новия дистрибуционен център в Лайпциг, Amazon се сдобива с високо ефективно решение, което предоставя оптимално и равномерно разпределение на топлината и рентабилност по отношение на инсталацията, поддръжката и работата. „Интелигентното управление позволява на системата да осигури пълно топлинно покритие на складовите пространства и гъвкаво отопление на зоните, където се изисква такова. От Amazon са толкова впечатлени и убедени в ефективността на отоплителната система, че са предоставили на Schwank за изпълнение още два допълнителни проекта за отопление на най-новите складови бази на компанията във Великобритания и Бад Херсфелд в Германия“, допълниха още българските специалисти.

Повече информация за Ви Ей Си България ЕООД и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ви Ей Си България, Schwank

Сподели

Още от Склад на бъдещето