Сподели

ФАНУК България: Роботите на FANUC се превръщат във важно стандартно оборудване за всяко съвременно производство

08 ноември 2023 г.

 

 

Японският гигант в роботизацията FANUC предлага широката си гама от роботи по целия свят, за да отговори на клиентските изисквания в най-различни индустриални приложения и отрасли. Роботите на FANUC са важно стандартно оборудване за всяко съвременно производство, защото са изключително гъвкави и се предлагат със специфични за приложението опции, отличават се с лесна интеграция, а потребителите могат да изберат модела според спецификите на конкретното решение за автоматизация. Наскоро от заводите на FANUC бе експедиран и милионният робот. Какви роботи на FANUC видяхме по време на провелото се през октомври т.г. изложение MachTech 2023, ще Ви разкажем в нашия репортаж от форума.

FANUC е водещ световен производител на решения за индустриална автоматизация, чийто многогодишен опит в разработването на технологии за роботизация му спечели признанието на клиенти във всяко кътче на земното кълбо. Затова не беше и изненада, че освен на щанда на ФАНУК България, роботите с лесно разпознаваемия жълт цвят можеха да бъдат видени във всички зали по време на изложението.

„Тази година на нашия щанд сме изложили колаборативен робот CRX-10iA/L с товароносимост 10 kg и обсег 1418 mm от новата серия коботи CRX, която се отличава и с нов цвят на коботите – бял със зелена ивица. Коботите CRX са с гарантирана безопасност при експлоатация, предлагат гъвкаво и бързо внедряване, като са изключително лесни за програмиране. Те могат да работят до 8 години без поддръжка и са със 100% доказана надеждност. В случая показваме приложение за палетизиране, което използва грипери на Gimatic“, обясни инж. Христо Гилищаров, управител на ФАНУК България.

Освен кобот, ФАНУК България демонстрира и SCARA робот, модел SR-3iA. Той е с товароносимост 3 kg и е отлично решение за приложения, свързани с манипулиране, инспектиране и опаковане. Възможността да работи в обсег от 360°, малкото тегло и ултракомпактните размери намаляват до минимум риска от стълкновения с периферни устройства.

Друг робот, който можеше да бъде видян на щанда на българската компания, бе индустриалният робот модел M-20iD/35, който е с товароносимост 35 kg. Той бе демонстриран също в приложение за палетизиране, но на по-големи товари. „Благодарение на много високата скорост на осите и постигането на максимална прецизност за този клас, роботът M-20iD/35 се използва в широк диапазон от приложения“, коментира инж. Гилищаров.

Като потвърждение на думите му, роботи на FANUC показваха предимствата на бранда  в реални приложения и на много други щандове, като тези на системните интегратори РЕН, Редко, Сивико, Спесима и др.

„На щанда на REN бе демонстрирано решение за палетизиране и пълна технологична линия за палетизиране отново с роботи на FANUC. Гордеем се с една успешна година, като за първи път българският пазар надминава гръцкия като обем продажби на роботи FANUC“, допълни още инж. Гилищаров.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ДигиталнаИндустрия.bg

Сподели

Още от Склад на бъдещето