Сподели

Два пъти по-големи производствени обеми след избора на мобилни роботи вместо конвейерни ленти

31 май 2018 г.

Производството е все повече и повече роботизиран процес. В бъдеще фабриките ще бъдат все по-автономни, а присъствието на хора в тях - все по-малко. Повечето производствени операции ще се извършват от роботи, а управлението ще е от разстояние. Водещи производители в различни области вече са поели в тази посока. Сред тях е и датският производител на интелигенти устройства за измерване разхода на вода и енергия, Kamstrup. Компанията инвестира в автономни мобилни роботи, производство на лидера в областта - Mobile Industrial Robots (MiR), които се превръщат във важен фактор, осигуряващ по-голяма гъвкавост и генериращ устойчив растеж на компанията, разказаха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Солтех, която предлага продуктите на MiR на българския пазар.

Инвестицията на Kamstrup, в автономни мобилни роботи MiR, е обусловена от изправянето на компанията пред необходимостта от подобряване на своето производство, в отговор на повишеното търсене на уреди за измерване разхода на вода, електро- и топлоенергия през последните години.

Флеминг Молър Хансен (Flemming Møller Hansen), продуктов мениджър на Kamstrup, споделя: „Сред основните фактори, на които дължим стабилния си растеж на световния пазар, е стремежът ни непрекъснато да усъвършенстваме продуктите, да намаляваме разходите и да гарантираме кратко време за доставка. Ето защо решихме да инвестираме в гъвкава автоматизация“.

Избирайки мобилни роботи, от Kamstrup всъщност се отказват от едно традиционно използвано решение - конвейерните ленти.


Роботите MiR работят 24 часа на ден, 5 дни в седмицата, без прекъсване. Върху тях са разположени конвейерни модули, което им позволява автоматично да доставят и получават предмети от роботизираните клетки. По този начин това напълно автоматизирано и гъвкаво решение гарантира максимално използване на производствения капацитет.

Лесното интегриране и приспособяване на роботите MiR за работа се оказва един от решаващите фактори за успеха,който компанията постига с тяхна помощ. Инвестирайки над 30 милиона DKK (4.5 млн. USD) в мобилни роботи, ние успяхме да удвоим производителността си, без да се налага прекъсване на производствения процес“, коментира продуктовият мениджър на Kamstrup. 

„Поехме сериозен риск, инвестирайки в нещо толкова иновативно. Нашият темп на растеж обаче, е такъв, че не можем да чакаме. Тествахме и сравнихме решенията на двама различни производителя. Роботите MiR бяха тези, които отговориха на нашите сериозни изисквания“, коментира Флеминг Молър Хансен.

През 2017 г. Kamstrup откри още една производствена база, в която друга група от 7-10 MiR роботи ще се грижи за връзката между отделните процеси и ще гарантира висока производствена ефективност.

Kamstrup е водещ световен доставчик на интелигентни решения за измерване на енергия и вода. Компанията е създадена през 1946 г. и оттогава до днес е произвела повече от 12 млн. измервателни устройства. На българския пазар измервателните уреди на Kamstrup се предлагат от фирма ДМ Арматурен.

В следващото видео може да наблюдавате работата на мобилните роботи MiR в завода на Kamstrup.

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Солтех ЕООД

Сподели

Още от Склад на бъдещето