Сподели

Индустриални роботи: Коботи Elfin заваряват, продават и асистират на хирурзите по-бързо и прецизно отвсякога

03 юли 2020 г.

 

 

Коботите са колаборативни роботи, които работят рамо до рамо с хората в общо споделено пространство за разлика от традиционните индустриални роботи, които се нуждаят от използването на специални предпазни средства, осигуряващи безопасното им функциониране. „Коботите Elfin на Han`s Robot могат да изпълняват различни роли в широк кръг от индустриални приложения, например за автоматизация на производствени процеси и обслужване в търговски обекти на дребно, за извършване на сервизни дейности във функцията им на заваръчни роботи, в медицински приложения като хирургични асистенти и мн.др.“ коментираха за Инженер.bg от фирма Индустриални роботи, официален представител на коботите Elfin на Han`s Robot в България.

„Коботите на Han`s Robot предлагат на производителите бърза възвръщаемост на инвестицията чрез увеличената производителност, без да се изискват разходи, типични за индустриалните роботи. Например сложно програмиране, продължителна настройка и защитни предпазни прегради. Коботите Elfin правят автоматизацията достъпна, дори при производството на малки серии или голяма номенклатура от изцелия. Използвайки коботи, производителите могат сериозно да намалят цената на продуктите си и да увеличат производителността“, допълниха от Индустриални роботи.

Защо да изберете коботи Elfin?

Подобрена повторяемост и прецизност

Актуализираните версии на коботите Elfin са с нови функции, които носят повече предимства на клиентите. Повторяемостта и точността на коботите Elfin вече е ± 0.03 mm, вместо досегашните ± 0,05 mm, което намалява брака и подобрява производствения капацитет, особено в приложенията по заваряване.

Увеличена скорост

Новите версии на коботите Elfin са с увеличена скорост и ускорение, като сега тя е 2 m/s – два пъти по-висока от досегашната 1 m/s. Това означава, че Elfin значително подобряват производителността на приложенията, в които се използват.

Рентабилно и безопасно решение за автоматизация на процесите

По отношение на степента на защита, коботите Elfin се предлагат в две изпълнения: с IP54 и с IP66. Това ги различава от другите коботи, които са само със степен на защита IP54. „По-високата степен на защита дава възможност коботите Elfin, предназначени за работа в производствена среда с променящи се експлоатационни условия, да бъдат използвани без притеснения относно евентуални повреди, причинени от тежките експлоатационни условия“, поясниха в заключение от Индустриални роботи.

Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Индустриални роботи, Han`s Robot

Сподели

Още от Склад на бъдещето