Сподели

Изключителна прецизност в ограничени пространства с новите роботи M-10iD/10L и ARC Mate 100iD/10L на FANUC

04 април 2018 г.

Два нови продукта от световния лидер в производството на промишлени роботи - FANUC, излизат на пазара. M-10iD/10L с дълго рамо е новият член в семейството на моделите с универсално предназначение, а ARC Mate 100iD/10L допълва гамата на тези за електродъгово заваряване, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България. Двата робота, разработени специално за работа в тесни пространства, се отличават с впечатляваща скорост на осите и изключителна прецизност, които ги нареждат сред лидерите в съответните класове.

 

Тези изключително гъвкави роботи, създадени специално за тесни пространства, са пригодени за работа с относително едрогабаритни детайли, благодарение на големия си хоризонтален ход. Те могат да бъдат инсталирани също така обратно или под ъгъл за максимална гъвкавост”, поясни Марио Ферари, продуктов мениджър във FANUC Европа.

Компактният робот с универсално предназначение M-10iD/10L осигурява възможност за работа с по-големи детайли в по-широк периметър на действие. Максималният брой степени на свобода му позволява да действа без затруднения в труднодостъпните места на металорежещи машини и монтажни съоръжения. „Това го превръща в оптимално решение за производствени линии, при които работното пространство е приоритет“, поясниха от ФАНУК България.

Роботът за електродъгово заваряване ARC Mate 100iD/10L, пригоден за работа в компактни клетки, също може да бъде монтиран по множество различни начини. Възможността за агрегатиране на допълнителни инструменти и горелки с тегло до 10 kg повишава значително гъвкавостта на робота и разширява диапазона от възможни приложения.

Сензорите, кабелите, пневматичните маркучи и някои други елементи са вградени в кухото рамо, китката и тялото на двата робота. Това напълно елиминира външното окабеляване и риска от нежелано взаимодействие с периферните устройства. Вграждането на връзките удължава живота на проводниците и намалява риска от принудителен престой. Гладките повърхности пък ограничават натрупването на прах и мръсотия.

 Подобно на останалите роботи на FANUC, M-10iD/10L и ARC Mate 100iD/10L също поддържат множество интелигентни решения, включително разработената от компанията система FANUC iRVision. Сред множеството допълнителни програмни продукти е и FANUC Dual Check Safety – софтуерно решение, осигуряващо пълна безопасност на операторите, роботите и инструментите. Симулационният пакет ROBOGUIDE пък улеснява проектирането на роботизираните клетки и подобрява инженеринговия процес.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България

 

Сподели

Още от Склад на бъдещето