Сподели

С JUMO към Юпитер! Продуктите на JUMO навлизат в дигиталното бъдеще с нова хардуерна и софтуерна платформа

09 август 2019 г.

Използването на хардуерни и софтуерни платформи е свързано с многобройни предимства при разработването на продукти и вече е стандартен подход в много индустриални отрасли. Водеща в тази посока е автомобилната индустрия. Например VW Group произвежда над 40 различни модела автомобили на базата на една платформа. Предимствата са очевидни: по-кратки периоди на разработка, по-малки разходи и по-къси производствени цикли.

Платформата, която JUMO разработи, носи името на най-голямата планета в Слънчевата система – Юпитер, известна още като газов гигант. Основата на системата е хардуерна платформа, която има и i. MX6 процесор с базова честота 800 MHz, функциониращ като едно-, дву- или четириядрен вариант в зависимост от приложението. Към този процесор чрез I2C, SPI или USB интерфейс са групирани статична памет SRAM до 512 kB, оперативна памет до 1 GB, LCD и TFT дисплеи с висока резолюция и с паралелен RGB интерфейс, LVDS интерфейси и сензорен контролер. Резултатът е модулна, гъвкава и най-вече устойчива хардуерна платформа, съчетана с модерна софтуерна архитектура“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от ЮМО България.


Софтуерът с модулна структура и операционна система Linux осигурява много добра мащабируемост по отношение на производителност, памет и интерфейси. Високите стандарти за защита на информацията в интернет и криптирането на данни гарантират на потребителите надеждна работа, дори и при използване на облачни технологии.

Платформата Jupiter е напълно в крак с времето, когато става въпрос за работа в мрежа. Wi-Fi и Bluetooth комуникациите са стандартни възможности. Към платформата могат да се свържат и най-съвременните TFT дисплеи. „Интуитивните концепции за работа, жестовото управление и анимираната смяна на изображения вече не са проблем“, допълниха от ЮМО България.

Първоначално, още през настоящата година платформата Jupiter ще бъде използвана в рамките на системата за автоматизация JUMO variTRON 500. Това ще положи основата за значителен скок в бъдеще време“, разказаха от ЮМО България. Към процесора на variTRON могат да се присъединят до 64 интелигентни модула, а чрез Ethernet – да се свържат паралелно максимално 10 операционни панела.

JUMO предоставя библиотеки с визуализация за индивидуално опериране от страна на потребителите чрез CODESYS Remote Target Visu и WebVisu. Гъвкавостта е гарантирана и от интегрирането на всички важни системни полеви шини посредством CODESYS (б.ред. като Modbus RTU/TCP master и slave, PROFINET контролер, EtherCAT master и OPC UA сървър). Свързването към системите за управление от по-високо ниво като устройства е възможно чрез PROFINET интерфейс. От 2019 г. се очаква да бъдат налични и нов рутерен модул и цифров I/O модул за системите за автоматизация.

След използването в системата за автоматизация, платформата Jupiter на JUMO постепенно ще се превърне в основа и за други продукти на JUMO, като например безхартиени регистратори, многоканални измервателни устройства за анализ на течности или контролери за процеси и програми. Ще се подобри и свързаността със съществуващите устройства на JUMO, като например дигиталните сензори. В резултат на това ще бъдат усвоени нови области на приложение“, коментираха в заключение от ЮМО България.

Повече информация за ЮМО България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

jumo

Източник на снимковия материал: ЮМО България, JUMO

Сподели

Още от Склад на бъдещето