Сподели

Кимекс: Kemppi реализира цялостна екосистема, която изтласква границите на заваряването напред към бъдещето

07 февруари 2018 г.

Kemppi, глобален лидер в разработването и производството на заваръчна техника, запозна техническата общност с нов, екосистемен подход при заваряването от бъдещето, който обединява съвременни машини, автоматизация, приложен софтуер, системи за управление и човешки умения. Той е базиран изцяло на концепцията за Интернет на заваряването чрез свързаност, облачни решения и софтуер, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.

„Преди 40 години представихме първия инверторен източник на енергия и до днес продължаваме да бъдем технологичен пионер в промишлеността. За нас заваряването от бъдещето се характеризира с напредничава технология, дигитални решения от Индустриалния интернет на нещата IIoT, управление на качеството, ноу-хау на процесите и максимална продуктивност“, заяви Фредерик Ланц (Frederic Lanz), вице президент „Продажби за Европа и Глобални проекти“ в Kemppi Oy.

Заваръчни решения на бъдещето

Основният продукт на Kemppi – заваръчният апарат X8 MIG Welder, e новаторско мултипроцесорно решение. Неговите съвременни технологични характеристики, в комбинация със заложената свързаност към софтуера за управление на заваръчния процес WeldEye, превръщат X8 MIG Welder в уникален и мощен инструмент за индустриално заваряване. Функциите за улеснена настройка на безжичната мрежа (WPS) и безжичния контролен панел увеличават полезността на решението до ново измерение.

Интеграцията и свързаността са съществено важни за заваряването на бъдещето. Универсалният софтуер WeldEye, базиран на облачна технология, е напълно съвместим със заваръчното оборудване на всяка една марка, достъпен е навсякъде и е винаги актуализиран до последна версия, съответствайки на стандартите ISO, ASME и AWS“, коментираха от Кимекс.

Важен елемент от цялостната заваръчна екосистема на Kemppi е иновативното решение A7 MIG Welder 450, което представя доказаната експертиза на компанията в областта на роботизираното дъгово заваряване в условията на Индустрия 4.0. Системата позволява да бъде интегрирана към всеки робот. Тя е така проектирана, че да отговаря на най-високите стандарти на Kemppi, гарантирайки надеждна работа без компромиси. Технологичният софтуер Wise към захранващия източник повишава продуктивността при заваряването над обикновените МИГ процеси. Той осигурява добавена стойност на клиентите, като значително подобрява скоростта на заваряването, увеличава ефективността и позволява едно и също оборудване да бъде използвано за различни заваръчни задачи.

„За да гарантира лична защита за заварчици и производители от най-високо ниво, утвърдената компания Kemppi проектира серията заваръчни шлемове Gamma GTH3“, посочиха от Кимекс. „Тя е подходяща за всички електродъгови заваръчни процеси, операции по рязане, шлайфане, пробиване и контрол и включва модели от стандартни заваръчни каски до заваръчни противогази (газови маски/респиратори). Гамата осигурява максимална защита, допълнителен комфорт и максимален контрол“, добавиха още от утвърденото българско дружество.

Иновативните заваръчни системи и решения на Kemppi, продиктувани от Индустрия 4.0 – X8 MIG Welder, A7 MIG Welder и серията шлемове Gamma, са разработени и произведени във Финландия.

Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материал: Kemppi, Кимекс

Сподели

Още от Склад на бъдещето