Сподели

Кимекс: WeldEye на Kemppi улеснява интеграцията на заваръчните процеси в среда на Industry 4.0

26 юни 2019 г.

In Romanian

Технологичният лидер в разработването и производството на заваръчна техника Kemppi обяви дебюта на ново мобилно приложение на своя универсален софтуер за управление на заваръчни процеси WeldEye. „Приложението действа като мобилен потребителски интерфейс на облачно базирания софтуер и предлага нов набор от инструменти, подходящи за среда на Industry 4.0, които са в помощ на специалистите по заваряване за по-ефективно управление на качеството на заварките, производствените процеси и производителността“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Кимекс, изключителен представител на Kemppi за България.

Връзката между приложението WeldEye и заваръчното оборудване (б.ред. съвместимо с Kemppi FastMig или друг модел или марка заваръчна техника с адаптери) се установява с цифров модул, който събира данни за заварките и осигурява безжичния им пренос чрез Bluetooth. След това приложението качва данните в облака на WeldEye чрез Wi-Fi или мобилна мрежа, което е особено полезно при заваряване в райони, в които няма Wi-Fi.

Производство без документи на хартиен носител

Приложението може да се използва също и само за преглеждане на спецификации за заваръчния процес. „Възможно е заварчиците лесно да влязат в библиотеката WPS (Welding Procedure Specifications) на компанията си през мобилните си телефони. Когато се събират данни за заваряването, заварчиците - също така, получават цифрови работни поръчки, докладват за напредъка в работата и получават обратна връзка за техните заварки, включително за стойностите на топлината за единица дължина на заваръчния шев”, коментира Веса Тилика, продуктов мениджър в Kemppi.

„С WeldEye производството без хартиени документи става реалност. Новата функционалност на цифровите работни поръчки, достъпността на WPS в движение и интерфейсите за програмиране и интегриране в реално време на WeldEye в системите за управление на производството ERP/MES на компаниите, доближават Industry 4.0 до нашите клиенти ”, заявава Йохана Енквист, директор „Цифрови технологии“ в Kemppi.

Значително редуциране на разходите

Събирането на цифрови данни за заваръчните процеси има много предимства в сравнение с цифровото съхранение на заваръчни спецификации. „Контролът на качеството в реално време намалява разходите и подобрява производителността, тъй като всяко отклонение в качеството може да бъде незабавно идентифицирано и фиксирано. Ранната намеса по отношение на всякакви отклонения при заваряване може да доведе до значително намаляване на разходите“, поясниха от фирма Кимекс. В допълнение, компаниите с глобално производство и доставки могат да бъдат сигурни, че отговарят на изискванията на различни стандарти за заваряване и продажби.

„Цифровите решения непрекъснато увеличават своята роля в заваръчната индустрия заради огромния си потенциал. Никой не иска лошо качество на заварките, а само чрез контрол върху спазването на стандартите за заваряване, можем да сме сигурни, че заваръчните шевове са надеждни и с високо качество. WeldEye осигурява лесен начин да направите точно това - сега и през вашия мобилен телефон”, допълва продуктовият мениджър в Kemppi.


„Приложението WeldEye е безплатно за изтегляне на мобилни устройства с Android 6.0 или по-нова версия от Google Play. Използването му изисква активен профил в Kemppi WeldEye“, заявиха в заключение от фирма Кимекс.

Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Kemppi, Кимекс

Сподели

Още от Склад на бъдещето