Сподели

Коботите работят в добро „здраве“ и при ниски, и при високи температури в ХВП. Повече в електронната книга на Солтех

13 януари 2022 г.

 

 

Колаботративните роботи, наричани още коботи, предоставят изключително привлекателни възможности за автоматизация в широк кръг от приложения. За индустрии като хранително-вкусовата промишленост например, е характерно сезонното търсене, включително на човешки ресурси, променящи се вкусове на потребителите, сериозни предизвикателства, свързани с опазване на околната среда и още много други фактори. Именно в такива производства колаборативните роботи могат да бъдат използвани за подобряване на качеството на продукцията с увеличаване на точността при нарастващи обеми на производството.

В качеството ни на официален представител на световно утвърдения лидер в разработката на колаборативни роботи Universal Robots, ние от Солтех, подготвихме специално за нашите клиенти безплатна електронна книга, в която разказваме за спецификите, предимствата и предизвикателствата на коботите в хранително-вкусовата промишленост“, разказаха за Инженер.bg от водещата българска инженерингова и търговска компания Солтех.

Лекото конструктивно изпълнение на коботите на Universal Robots и малкото монтажно пространство правят роботизираните ръце подходящи за работа и смяна на инструментите в ограничени пространства в широко разнообразие от процеси.

Температурите в хранително-вкусовата промишленост често са или много високи, или много ниски. Тези условия могат бързо да окажат неблагоприятно въздействие върху здравето на хората, но не притесняват коботите. Колаборативните роботи на Universal Robots разполагат със сертификат за хигиенно изпълнение и съответстват на строги изисквания, което ги превръща в привлекателна възможност за автоматизиране на процеси като вземане и поставяне, както и пакетиране и палетизиране“, поясниха от Солтех.

Друго предимство на тези коботи е екосистемата Universal Robots+ (UR+), която гарантира гладка интеграция с иновативни периферни продукти от трети производител, за да отговори на Вашите изисквания в тясно специализирани приложения на робота”, поясниха от Солтех.

Разгледайте пълното издание на електронната книга за коботите в хранително-вкусовата промишленост на Солтех и се запознайте с още от техните предимства, реални казуси и успешни проекти в оптимизацията на производствените процеси в сектора.

 

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК.

Източник на снимковия материал: Солтех, Universal Robots

Сподели

Още от Склад на бъдещето