Сподели

Колаборативни роботи Elfin 3 успешно заместват човека в еднообразни манипулационни задачи

15 март 2019 г.

In Macedonian

Днес всеки индустриален отрасъл се стреми към постигането на по-голяма ефективност, увеличена производителност и намалени разходи. „Търсенето на колаборативни роботи се увеличи изключително бързо през последните няколко години и все повече компании, както утвърдени марки, така и изцяло нови стартиращи фирми, започват да предлагат коботи. Доказаният производител на индустриални роботи Han’s Robot разработи серия колаборативни роботи Elfin, най-малкият представител от които е Elfin Е3 с товароносимост 3 kg. Негови ключови характеристики са компактните размери, вградените функции за безопасност, лесното програмиране и бързото пускане в експлоатация“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от офиса на Индустриални роботи, ексклузивен представител на китайските коботи Elfin за България и Македония.

За разлика от традиционните индустриални роботи, колаборативните са проектирани да работят безопасно редом с хората и следователно имат друго техническо изпълнение. „Elfin E3 е напълно функционален 6-осен колаборативен робот, проектиран за различни видове дейности като пакетиране, манипулиране, както и прецизна и надеждна обработка на детайли. Коботът може да извършва леки (до 3 kg) еднообразни ръчни манипулационни задачи, които иначе биха отнели изключително много време. В зависимост от нуждите, той може да бъде програмиран да изпълнява поредици от производствени операции, които изискват постоянно и надеждно качество“, коментираха от Индустриални роботи. Те могат да варират от сглобяване на малки детайли до изключително еднообразни дейности, като например взимане и поставяне на детайли от едно място на друго. Малкият работен обсег от 590 mm е подходящ за обслужване на машини и приложения в тесни пространства, свързани с палетизиране или подреждане.

При използването на Elfin E3 не са необходими защитни прегради и щитове, тъй като той e оборудван с вградена сензорна технология, която автоматично спира робота при допир с неподвижен обект или с човек. Това не само пести пространство, но и намалява производствените разходи.

„Коботите Elfin могат да бъдат инсталирани под всякакъв ъгъл и на произволно място, като не налагат никаква промяна в производствените линии. Преместването им изисква изключително кратко време, затова са особено подходящи за малки серии, индивидуална продукция или пък за кратки производствени цикли“, допълниха от Индустриални роботи.

Технически характеристики на коботи Elfin E3:

 Робот  Elfin E3
 Височина:  967.5 mm
 Максимална профилна ширина:  219 mm
 Заемано пространство от основата:  Φ156 mm
 Общо тегло:  17 kg
 Товароносимост:  3 kg
 Степени на свобода:  6
 Han's Robot модул с двойни оси:  MD 14 & 17 & 20
 Консумирана мощност:  100 W
 Температура на околната среда:  0 - 50 
 Влажност на околната среда:  10 - 80%
 Обсег на рамото:  ± 360 °
 Скорост на рамото:  135 °/s
 Повторяемост:  ± 0.05 mm
 Обсег:   590 mm
 I/O портове:

 Дигитални входове: 4

 Дигитални изходи: 4

 Аналогови входове: 2

 I/O захранване:  DC 24 V/2 A
 Скорост на инструмента:  1 m/s
 Комуникация:  EtherCAT
 Програмиране:  Инструкция/Пулт за обучение/API/Python
 ROS поддръжка:  Открит код
 IP клас на защита:  54
 Основен материал:  Алуминиева сплав
 Сертифициран по:  ISO10218 - 1/IEC60204 -1/EN61000-6/ISO15066
 Монтаж:  Произволен (таван/под/маса/стена/наклонена   повърхност)

 

Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Индустриални роботи, Han’s Robot

Сподели

Още от Склад на бъдещето