Сподели

ЛогиСофт: Автономни транспортни системи от Gebhardt – ключова технология за интелигентни складове

25 март 2021 г.

 

 

Интелигентният склад на бъдещето е преди всичко гъвкав. Стационарните съоръжения и процеси вече са достигнали максимума на своята ефективност и търсенето на интралогистични решения за автоматизация на вътрешното движение на материали и стоки става все по-голямо. „Gebhardt Fördertechnik е компания, която предлага индивидуални комплексни решения – от идеята до изпълнението. Последователните концепции за електронно управление и автоматизация са решаващи за създаването на ефективни логистични системи, надежден контрол на материалния поток и оптимално управление на складовете“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма ЛогиСофт, която от 2017 г. е официален партньор на Gebhardt Fördertechnik в България.

Изграждането на изцяло нови управляващи системи за високостелажни автоматични складове и конвейерни системи за комисиониране, както и модернизацията на стари, е приоритет за българската компания ЛогиСофт. „Gebhardt Fördertechnik е една от най-иновативните европейски компании в този бранш. Те ни спечелиха със своята философия за развитие. Компанията разполага с много широка международна мрежа от партньори, с които предлага цялостни решения. Ние, от своя страна, предоставяме пълен инженеринг на управляващите склада системи“, коментираха от ЛогиСофт.

Автономните транспортни системи без управляващ персонал са все по-разпространени в интралогистиката. Но дали те имат универсално приложение и каква е рентабилността им? На първо място, винаги става въпрос за по-ефективно и икономически обосновано използване на ресурси като налично пространство и персонал. Също и на способността да се обслужват пикове в търсенето, като например Черен петък, паническо пазаруване и т.н., без инсталираните съоръжения да се преоразмеряват предварително. „За да се постигне тази интелигентна гъвкавост и приспособимост, която в крайна сметка води до повишена рентабилност, се е наложил принципът на бързата верига на управление в рамките на логистичните и материалните потоци. Защото адаптивността означава сила и икономически успех“, коментира г-н Ян Шлихтинг, мениджър „Продажби мобилни роботи и роботизирани транспортни системи“ в Gebhardt Fördertechnik.

Теорията на Чарлз Дарвин, че не оцелява нито най-силният вид, нито най-интелигентният вид, а по-скоро този, който е готов и има възможност най-бързо да се приспособи, важи в пълна сила и за дигиталната трансформация.

По думите на г-н Ян Шлихтинг основата за това е повече прозрачност и проследимост на процеса, който да бъде обслужван адекватно и в реално време чрез безпроблемна дигитализация и автоматизация. Други предимства са съкращаване на маршрутите, намаляване на потенциалните опасности, характерни за ръчния транспорт и, разбира се, всички приложения, при които ергономичността може да се увеличи – всичко това е основата на интелигентния склад.

Мобилните роботи и роботизираните транспортни системи – ключова технология за интелигентния склад

Мобилните роботи и автономните транспортни средства дават възможност на хората да се освободят от повтарящи се, отнемащи време и физически натоварващи задачи и по този начин позволяват ефективно изпълнение на професионалните задълженията по един балансиран начин. Роботизираните транспортни системи пестят изминаването на големи разстояния и доставят материалите по ергономичен начин. Освен това те предлагат възможност за получаване на повече информация за производственото и логистичното планиране чрез инсталираните децентрализирани интелигентни устройства и сензори в непосредствена близост до процесите. В резултат на това материалните потоци могат непрекъснато да бъдат анализирани, контролирани и оптимизирани.

„Дори променящите се условия на околната среда във вътрешната екосистемата на халетата и складовете на търговските обекти могат да бъдат регулирани бързо и без големи разходи – с други думи, това е симбиоза между човешка компетентност и изкуствен интелект“, казва Ян Шлихтинг.

„Компанията Gebhardt притежава над 70-годишен опит в областта на интралогистиката, което означава висока степен на компетентност и професионализъм при разработката на решенията. Защото само онези, които имат способността, заедно с потребителския опит на своите клиенти, да идентифицират реалните нужди в конкретната ситуация, ще могат да разработят добре функциониращо и устойчиво решение, което да гарантира използването му и в бъдеще. Това всъщност е интелигентният склад“, поясниха от ЛогиСофт.

„Интелигентните решения никога няма да са комплексно решение, ако се използват само стационарни или мобилни технологии, те винаги са симбиоза от двата свята“, категоричен е Ян Шлихтинг. Последователното внедряване на модулни решения, мащабируемостта и съгласуваните интерфейси са гаранция за постигане на желаната ефективност на разходите с максимална индивидуализация на цялостното решение, базирано на конкретното приложение.

„Ние вече дори не говорим за склад на бъдещето. Защото той може да бъде реалност днес благодарение на нашата комплексна стратегия. Заедно с експертния опит на клиентите и професионалната ни компетентност в областта на решенията, ние гарантирано създаваме добавена стойност чрез производителност, проследимост, адаптивност и ефективност на разходите в рамките на материалните потоци“, казва Ян Шлихтинг.

„Това, което гарантира успех, е екипната работа. Клиентите ни могат да разчитат на нашата подкрепа, тъй като винаги сме на разположение да обсъдим конкретни приложения, за да създадем заедно оптималната комбинация от стационарна и мобилна интралогистика“, добавиха още и от водещата българска инженерингова компания ЛогиСофт.

Повече информация за ЛогиСофт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 

Източник на снимковия материал: ЛогиСофт, Gebhardt Fördertechnik

Сподели

Още от Склад на бъдещето