Сподели

Lufthansa се отправя с големи крачки към концепцията за „Склад на бъдещето“

28 юни 2018 г.

Световният лидер в областта на самолетната поддръжка Lufthansa Technik AG е сред технологичните концерни, които се обръщат към концепцията за Индустрия 4.0 в стремежа си да оптимизират своите логистични услуги. „Lufthansa Technik Logistik Services (LTLS) се придвижва крачка напред в дигитализацията на дейността си. Целта е да се подобри ефективността на оперативните процеси и да се положат основите за намаляване на натоварването на служителите. Обект на внедряването са логистичните операции, които фирмата извършва“, обявиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Луфтханза Техник София, българското дружество на глобалната компания.

 

Lufthansa Technik Logistik Services (LTLS) е компания, собственост на Lufthansa Technik AG, която въвежда иновативна складова концепция като част от своята стратегия за цифровизация. В рамките на тази програма фундаменталните процеси ще бъдат автоматизирани, дигитализирани и взаимосвързани.

„Пилотното местонахождение за дигиталния склад е летището в Мюнхен. От ръководството на LTLS го определят като особено подходящо заради развитието и модерната му инфраструктура. Значение оказва и фактът, че там се ремонтират самолети като Airbus A350“, разясниха от Луфтханза Техник София.

В момента текат тестови процедури по въвеждането на цифрови системи, технологии за локализация и безжични транспортни системи в избрани процеси от дейността на дружеството.

  

„За да осъществим модернизацията в логистиката ни, си сътрудничим с високотехнологични стартъп компании. Така например в процес е внедряването на интелигентната ръкавица на Proglove, както и автоматично управляваното превозно средство на Agilox“, посочи д-р Харалд Колбе (Dr. Harald Kolbe), ръководител „Дигитални иновации“ в LTLS.

Логистичните процеси вървят по пътя на цифровизацията не само в Мюнхен – подобна инициатива се развива също и във Франкфурт и Хамбург. „Крайната цел е да се въведат ефективни процеси във всички локации на Lufthansa“, добавиха от компанията. „Прилагането на иновационна култура в цялата група, на всички йерархични нива, е изключително важен елемент по пътя към цифровия склад“, обобщиха те.

А докато Луфтханза Техник София е в трепетно очакване дигитализацията да достигне и базата на компанията у нас, родното дружество може да продължи да се радва на своето развитие, съпроводено с увеличаване броя на потенциалните клиенти и разширяване бизнеса на групата. В тази връзка българската фирма разкрива нови работни позиции и очаква да присъедини към екипа си своите най-нови колеги!

Повече информация за Луфтханза Техник София ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Луфтханза Техник София, Lufthansa Technik

Сподели

Още от Склад на бъдещето