Сподели

Нови постижения в логистиката от STAMH с бързи и рентабилни системи за съхранение и извличане на палети

25 февруари 2021 г.

 

 

Данните от доклада „Total Logistics 2020“ на Ti* показват, че пазарът на логистични услуги през 2020 г. е оценен на 5.725 трилиона евро. През 2021 г. се очаква възстановяване на икономиката от ефекта на пандемията и среден годишен ръст от 4.7% за периода 2020 - 2024 г. Бързите доставки на палетизирани стоки са по-важни отвсякога, а начинът на съхранение и извличане на палетата се превръща в ключово звено за онези, които първи разбират необходимостта от модернизация на системите си от стелажи. Мениджърският екип на Експрес Логиситка и Дистрибуция ЕООД разбира това. Водещата логистична компания е един от националните дистрибутори с най-голямо директно покритие на пазара. Във връзка с новите предизвикателства, тя намира свой партньор в лицето на един от лидерите в складовото оборудване и системите от стелажи в България и Югоизточна Европа — STAMH.

„Логистичната компания се нуждае от максимална плътност на съхранение, икономично и скоростно складиране и извличане на палета. Затова нашият инженерен екип взе решение да проектира модерна Radio Shuttle система. При нея Radio Shuttle платформа извлича и съхранява палета в дълбочина със скорост между 0.8 и 1 m/s. Автоматизираната платформа е с радио управление и вградени сензори, като ефективно и бързо извлича товари с плоско дъно от 25 до 1500 kg“, споделиха за Инженер.bg от фирма STAMH.

В системата от стелажи в логистичната база е проектиран и обезопасен коридор, който позволява преминаването на подемната техника. Този обслужващ тунел съкращава допълнително пробега на подемните машини и позволява системата от стелажи да изпълва почти целия обем на складовото пространство.

„Ключово за този проект бе наистина гладкото му протичане. Клиентът се довери напълно на експертното ни мнение, всички компоненти от системата бяха проектирани, произведени и доставени в срок, а за Експрес Логиситка и Дистрибуция ЕООД остана само да се възползва от предимствата на системата“, коментира инж. Сава Георгиев от екипа на STAMH. 

Решението е изключително рентабилно за всяка компания, която реши да се възползва от него. Radio Shuttle платформата работи с индустриални литиево-йонни батерии с дълга автономност от над 16 h, а времето на зареждане е сведено до 3 h. В същото време подемната техника в складовото пространство трябва да извършва много по-малък брой движения и операции, което намалява разходите и износването ѝ. Нужните оператори за управлението на складовите наличности също са по-малко, а в същото време, системаta позволява оптимизация на складовото пространство и по-плътно съхранение на палетизирани стоки.

*Ti е водещ доставчик на решения за пазарни проучвания в глобалната логистична индустрия. Всеки доклад на Ti представлява авторитетен източник на изследвания и анализи на световните транспортни и логистични пазари. Докладите „Total Logistics“ от своя страна предлагат кратък, лесен за разбиране преглед за логистиката и веригата на доставки.

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH (Стам)

Сподели

Още от Склад на бъдещето