Сподели

Решение на ЛогиСофт от типа „стоката отива при човека“ превръща логистичен комплекс в склад на бъдещето

26 май 2020 г.


В ерата на онлайн търговията все повече производители и търговци се насочват към реализацията на продажби посредством собствени интернет платформи. Често зад тази „онлайн витрина“ стоят огромни автоматизирани складови бази, в които процесите на складиране, комисиониране и подготовка на пратките са максимално опростени с помощта на системи с различни нива на автоматизация. Поредната разработена и внедрена от доказаната българска инженерингова компания ЛогиСофт система за управление автоматизира процесите в огромен логистичен комплекс в Норвегия. Вижте какво споделиха от фирмата пред Инженер.bg за проекта.

Със софтуерно решение на ЛогиСофт складовата система работи със светкавична бързина и абсолютна точност 

Складът е на голяма търговска компания и в него се съхранява огромно количество дребни детайли. „Преместването на товарите в зоната за съхранение се осъществява с множество роботизирани колички, а достъпът до нея се реализира с подемници. Конвейерната транспортно-разпределителна система за касетки и кашони в мащабната логистична база играе ключова роля за ефективната обработка на поръчките, което е свързано с подбиране на голям брой малки артикули за клиентите“, разказаха от ЛогиСофт. 

За бързото и сигурно придвижване на товарите от зоната за съхранение до зоната за комисиониране и обратно се грижат модулите на ЛогиСофт за управление на типове конвейерни участъци. С помощта на техните бързи и мощни алгоритми, натовареният трафик се управлява и регулира безпроблемно. Системата поема двупосочния трафик между две зони с изключително висока производителност – роботизираната зона за съхранение е с над 30 000 складови клетки и множество високопроизводителни станции за комисиониране. „За да бъде осигурено гладкото протичане на потока от касетки и кашони без забавяния, е необходимо производителността на конвейерната система да надхвърля сумарната производителност на останалите елементи в комплекса. С помощта на софтуера, разработен от инженерите на ЛогиСофт, това предизвикателство бе решено и системата работи без проблем, със светкавична бързина и абсолютна точност вече повече от година“, разясниха от българската компания. 

Проектът е базиран на техника за автоматизация главно на фирма Siemens. Заложени са няколко мощни Fail Safe централни процесора SIMATIC 1500 1516F, 1517F, Profinet децентрализирана периферия ET200SP, голямо количество AS-I мастер модули за връзка с управленията на моторните ролки, десетки баркод скенери и хиляди фотосензори. 

Системата разполага и с детайлна визуализация, улесняваща работата на операторите и поддръжката. Чрез модул за дистанционен сервиз от ЛогиСофт се гарантира навременна реакция при възникване на проблем и сигурност за клиента.

ТИР с гуми с шипове превозва техниката по норвежките зимни пътища

„За този проект ЛогиСофт реализира и 100% от електродейностите по комплекса. На практика за натоварването на цялата тази техника бе необходим един ТИР, екипиран със зимни гуми с шипове, специално за норвежките зимни пътища“, коментира инж. Крум Павлов, създател и управител на компанията. 

„Кратките срокове, които имахме за изпълнението на целия проект бяха огромно предизвикателство пред екипа на ЛогиСофт. Изработката на голямо количество табла в екстремно кратки срокове, транспорта на техниката, нейният монтаж на място и самото пускане в експлоатация на гигантския комплекс в скандинавската страна бяха една доста комплексна задача. Този проект е чудесен пример за успех, дължащ се на силна екипна работа“, допълни инж. Павлов.

Системите на ЛогиСофт целят концептуална промяна на характера на веригата на доставки

„Системи като тази концептуално променят характера на веригата на доставки. Само чрез обръщане на перспективата и внедряване на решения от типа „стоката отива при човека“ може да се постигнат високи резултати, отговарящи на изискванията на 21-ви век. Ще се радвам да споделим натрупания опит, като реализираме интересни решения за иновативно мислещи клиенти и на нашия пазар,“ сподели в заключение управителят на ЛогиСофт. 

Повече информация за ЛогиСофт ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК! 

Източник на снимковия материал: ЛогиСофт

Сподели

Още от Склад на бъдещето