Сподели

Ритбул: Представяме ви роботизираната автоматизация на бъдещето от Harting

30 януари 2019 г.

Роботизирано производство – мечтата на всеки инженер по автоматизация, а напоследък и на все повече производители и инвеститори. И причината за това са не само последните технологични тенденции, а безспорните предимства на концепцията за Индустрия 4.0 и свързаността между отделните компоненти на производството, които осигуряват истинска добавена стойност. Как индустриалните конектори допринасят за решенията в роботиката? Къде точно намират приложения те? Отговор на тези въпроси дадоха за ДигиталнаИндустрия.bg специалистите от утвърденото българско дружество Ритбул, чиято търговска и консултантска дейност е съсредоточена в областта на електроизграждането и автоматизацията.

„Миниатюризацията и модулните концепции са сред най-новите тенденции в роботиката и високоефективните решения на Harting, лидер на пазара за електронни и индустриални съединители, мрежови и активни компоненти, доказва това. Примери са модулните конектори за предаване на мощност и сигнали между контролен шкаф и робот, както и лесно съвместимите интерфейси за данни за робота“, коментираха от Ритбул.

Нека видим и какво всъщност включва роботизираната автоматизация на бъдещето от Harting:

Индустриален робот Harting

„Индустриалният робот на Harting е разработен с конструкция, която спестява пространство и тегло, или т.нар. миниатюризация, като компонентите за предаване на енергия, данни и сигнали също се отличават с компактни размери“, обясниха от българското дружество.

Сред останалите технически предимства на робота са:

 - Здрава конструкция срещу тежки условия на околната среда и високи динамични натоварвания;

 - Безопасна и непрекъсната връзка с екрана и устойчивост срещу електромагнитни смущения (ЕМС);

 - Кратко време за настройка;

 - Безопасна и надеждна връзка при настройка и обмен на единици;

 - Бърз и лесен монтаж на кабелите, което спестява време и пари.

Автоматично управляемо превозно средство

Този компонент от автоматизираното решение на Harting осигурява:

 - Издържливост при тежки условия и високи динамични натоварвания;

 - Висока достъпност и бърза настройка на системите, както и възможност за бърза подмяна на инсталираните компоненти, благодарение на сигурната и надеждна технология на свързване;

 - Бързо и лесно предварително сглобяване;

 - Широкото портфолио от устройства за най-различни инсталационни ситуации.

„Ethernet комутаторите, както и RFID компонентите в автоматичното превозно средство на Harting са изключително устойчиви на смущения, отговаряйки и на най-високите стандарти. RFID решенията, използвани в този случай, се отличават с лесно програмиране и са едни от най-точните, когато става въпрос за мониторинг на процесите“, посочиха от Ритбул.

Робот за сглобяване

„Както и другите роботизирани решения на Harting, роботът за сглобяване е проектиран с компактен дизайн в съответствие с концепцията за миниатюризация. Той е също толкова устойчив и лесен за работа както и другите компоненти в цялостната индустриална система“, обобщиха от доказаната българска компания, която предлага продуктите на световноутвърдения производител Harting у нас.

Повече информация за Ритбул ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ритбул, Harting

Сподели

Още от Склад на бъдещето