Сподели

Нови роботи на FANUC облекчават човешкия труд при разтоварване на машини и манипулиране на части

28 март 2019 г.

In Macedonian

Японската компания FANUC, водещ световен производител на комплексни решения за индустриална автоматизация, разшири продуктовата си гама с два нови робота: M-20iD/25 за манипулиране и ARC Mate 120iD за заваряване. „И двата робота се характеризират с високи скорости на осите и голям работен обсег в сравнение с техните предшественици. Стандартната им окомплектовка включва новия контролер R-30iB Plus“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от ФАНУК България.

Двата нови модела робота се отличават с максимална товароносимост 25 kg и обхват на ръката от 1831 mm. „Потребителите ще оценят факта, че те могат да достигнат по-близо до собствената си основа, увеличавайки активния си ход до 1585 mm, в сравнение с предшествениците си. Роботите M-20iD/25 и ARC Mate 120iD са оборудвани с нов задвижващ механизъм, който допринася за постигането на значително по-високи скорости на осите“, поясниха от ФАНУК България. Повторяемостта на операциите е усъвършенствана допълнително до ± 0.02 mm.

Клод Зайлер, мениджър „Техническа поддръжка на роботи“ във FANUC Europe, коментира: „Благодарение на промените в конструкцията и оптимизирания дизайн, новите роботи имат значително по-висока производителност. Тя, както и изключително високата надеждност, водят съответно до ефективност и рентабилност“.

Характеристиките на M-20iD/25 го правят особено подходящ за операции по зареждане и разтоварване на машини или манипулиране на части. Степента на защита IP67 за осите на рамото и китката на робота позволяват приложението му в неблагоприятни експлоатационни условия.

Новият робот за заваряване ARC Mate 120iD, както и по-малкият му брат ARC Mate 100iD, има усъвършенстван дизайн с оптимално разположение на захранващите и комуникационните кабели. Благодарение на динамичните си характеристики, които са над средните за класа, и безпроблемната интеграция на заваръчното оборудване, новият ARC Mate 120iD осигурява значително увеличение на производителността, по-лесно сглобяване и по-ниски експлоатационни разходи. Като се има предвид, че роботът може да работи по-близо до своята основа, това дава на потребителите 187 mm повече свободна работна площ.

„Тъй като осите на китката на ARC Mate 120iD  също са с клас на защита IP67, роботът е надеждно защитен срещу пръски или прах и представлява оптимално решение за операции по заваряване или рязане. Роботите M-20iD/25 и ARC Mate 120iD са стандартно оборудвани с новия контролер R-30iB Plus, който разполага с интегрирана система за визуализация, по-голяма памет, по-бърз процесор и е с новия пулт iPendant. По заявка, по-малката и опростена версия се предлага и в изпълнение Mate Cabinet“, поясниха от ФАНУК България.

Цифровите модели на M-20iD/25 и ARC Mate 120iD са интегрирани в ROBOGUIDE, собствен офлайн софтуер на FANUC за програмиране. „ROBOGUIDE предоставя на специалистите, проектантите и потребителите мощно средство, което не само позволява проектирането на работните клетки и системи, но и програмирането им офлайн“, заявиха в заключение от българския офис на световния производител.

Повече информация за ФАНУК България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: ФАНУК България, FANUC

Сподели

Още от Склад на бъдещето