Сподели

Същността на Industry 4.0 е да повиши производителността с цялостни интелигентни решения

01 ноември 2018 г.

По време на международния индустриален панаир China International Industry Fair 2018 (CIIF 2018), който се проведе от 19 до 23 септември в Шанхай, Китай, Delta анонсира серия от смарт производствени решения. „Тази година панаирният щанд на Delta бе обособен в три големи изложбени зони: интелигентно производство, интелигентен офис и енергиен мениджмънт. В зоната на интелигентното производство бе демонстрирана гъвкава многофункционална интелигентна производствена линия, която включваше роботизирани работни станции, интелигентен конвейер, система за автоматизация и платформа за управление. Тя произвеждаше персонализирани продукти в реално време и привлече вниманието както на посетителите, така и на медиите“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics у нас.

Delta взе участие и в многобройни срещи, форуми и други събития, свързани с производството на бъдещето, като сподели своите интелигентни производствени подходи и успешни внедрявания.

Д-р Доналд Ю, генерален директор на Delta Greentech, посочи, че предстоящата ера на цифровизация и интелигентното производство изисква висока ефективност, енергоспестяващи интелигентни офисни и производствени решения. „Като доставчик на решения за енергоспестяване с ключови компетенции в силовата електроника и автоматизацията, Delta ще продължи да развива надеждно и високоефективно управление на енергията и интелигентни производствени решения. Така ще помогне на своите клиенти да бъдат конкурентоспособни в бързопроменящите се области на индустрията, както и да изпълняват мисията на Delta, която е да осигури иновативни, чисти и енергийно ефективни решения за по-добро бъдеще“, допълни той.

Създаване на нова стойност чрез интелигентно производство с решенията Delta Smart Factory Solutions

Компанията анонсира своите интелигентни производствени решения в три основни направления:

 - Интелигентно производство. Представени бяха ключови елементи от интелигентното производство, включително новата линия с висока степен на гъвкавост (High Flexibility Multitasking Smart Production Line) с роботизирани станции, която демонстрира интелигентно производство, смарт оборудване и събиране/монитонирг/управление на данни, енергиен мениджмънт и UPS решения.

Високопроизводителната многофункционална интелигентна производствена линия на Delta интегрира продукти на компанията за индустриална автоматизация, роботи, интелигентен конвейер и софтуер. Управлява се от системата Delta Manufacturing Execution System (DIAMES), която контролира и управлява в реално време поръчките, осигурява автоматизиран и гъвкав производствен процес, визуализира процесите и оборудването, както и осигурява производствения мениджмънт. „Производствената линия произвеждаше персонализирани подаръци за посетителите на щанда на Delta, демонстрирайки всеобхватна технология за цифровизация и интелигентно производство, която привлече широк кръг от професионалисти и други посетители на изложението“, разказаха от фирма Мехатроникс.

В областта на интелигентното оборудване Delta представи новите електрически серво преси и роботи за завиване на винтове, които демонстрираха интелигентно щанцоване и работна станция за завиване/развиване на винтове с контролна и информационна система за управление.

Компанията представи и най-новите си сервозадвижвания ASDA-A3/ASDA-B3, серия компактни модулни контролери PLC AS200, контролери от серия NC200 и CNC контролери NC300.

 

 - Интелигентен офис. „Delta използва натрупания опит в технологиите за сградна автоматизация и пресъздаде интелигентна, зелена офис сцена с решение за управление и контрол на сградата, автоматична система за осветление, интелигентна система за сигурност, сграден енергиен мениджмънт, решения за изкуствен интелект и големи бази данни, както и проектори Vivitek“, допълниха от фирма Мехатроникс.

 - Енергиен мениджмънт. Delta показа своите AC и DC електрически автомобилни зарядни устройства, които могат да бъдат интегрирани със зарядни станции, фотоволтаични инвертори за външни приложения, интелигентни системи за мониторинг и управление на уличното осветление и DS разпределителна система с мощни функции за дистанционно управление.

  

С Delta по пътя към интелигентното производство

Delta участва в няколко срещи на високо равнище и форуми по време на тазгодишния CIIF, за да сподели постиженията, опита и усилията си за истинско интелигентно производство, както и как компанията може да улесни производителите и партньорите си в тази насока.

Господин Ерик Чен, генерален директор на направление „Индустриална автоматизация“ в Delta Greentech, участва в четвъртата среща на върха за бъдещото производство Future Oriented Manufacturing Summit 2018 и представи как Delta поддържа индустриалното развитие с интелигентни производствени решения, дигитализация на производството и управлението и анализ на данни. „Вземете демонстрационната примерна PLC производствена линия на Delta. Тя увеличава производителността с до 40%, намалява ръчния труд с 88% и свива производственото пространство с 64%, след внедряването на оборудване и производствени решения на Delta. Тъй като търсим най-добрите и най-подходящите начини за постигане на интелигентна фабрика и интелигентно производство, този голям успех ни вдъхновява и тя ще стане модел за стотици производствени линии във фабрики по целия свят“, сподели г-н Чен.

Директорът на направление „Интелигентни производствени решения“ г-н Лиър Ли представи концепцията „Автоматизация на променящите се индустрии“ на седмата глобална среща за автоматизация и производство в Китай (GAMS China). По думите му същността на Industry 4.0 е да повиши производителността с цялостни интелигентни решения за оборудването, роботите, системите за автоматизация и производствените линии. „Ние помагаме на нашите клиенти да изградят по-светло бъдеще със Smart Manufacturing“, заяви Лиър Ли.

Нови отличия за утвърждаване на продуктовата марка

„Delta спечели пет награди през тази година в областта на индустриалната автоматизация за отлични продукти за управление на бизнеса и автоматизация“, поясниха от фирма Мехатроникс.

Сред тях е наградата за „MM интелигентна иновация 2018“ на списание MM MaschineMarkt, която има за цел да отличи интелигентните производства с иновативна интерпретация за насърчаване на цифровизацията и интелигентните приложения. Тази година три от MM наградите „Smart Innovation“ бяха спечелени от Delta, включително:

 - Личност на годината – г-н Анди Лиу , генерален мениджър на Delta Industrial Automation Business Group за постиженията и влиянието си в областта на автоматизацията;

 - Иновативен продукт – Delta EtherCAT Motion Controller от серия DVP-50MC за изключителен дизайн и функции на продукта;

 - Отлично решение – инсталация Delta WJ Plant за внедряване на интелигентни производствени линии.

Освен това роботът Delta Articulated Robot серия DRV90L и EtherCAT Motion Controller от серия DVP-50MC спечелиха CEC наградата „Продукт на годината“ в категориите „Задвижване и управление на движението“ и „PLC & PAC“. Наградата „Продукт на годината“ на CEC 2018, учредена от националното техническо списание Control Engineering China е авторитетно годишно отличие на продукти в областта на индустриалната автоматизация. „Печелившите изделия бяха оценени и подбрани от читателите чрез неанонимно гласуване по показатели за технологични иновации, влияние върху пазара, удобно потребителско използване на свързаните с продуктите услуги. Фактът, че два от продуктите за индустриалната автоматизация на Delta спечелиха награди, дава ясна представа за подкрепата на потребителите и доверието им в Delta“, заявиха в заключение от фирма Мехатроникс.

 

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал:  Мехатроникс, Delta Electronics

Сподели

Още от Склад на бъдещето