Сподели

SCADA системата atvise, базирана на чиста уеб технология, повишава интелигентността на производството в Hoval

10 март 2018 г.

SCADA системата на австрийския разработчик Certec EDV, предлагана под търговското наименование atvise, е изцяло подчинена на най-новите технологии и стандарти, базирани на Индустрия 4.0. Тя надеждно контролира и управлява производствените процеси в заводите на Hoval AG в Лихтенщайн, обявиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ем Джи Про, която реализира технологичните решения на Certec EDV на българския пазар.

Hoval е глобален експерт в областта на отоплението, климатизацията и вентилацията, базиран в Лихтенщайн. Продуктите на компанията се предлагат в повече от 50 държави по целия свят, а отлични референции за нея могат да бъдат дадени дори от Бъкингамския дворец, замъка Уиндзор и Ватикана.

През 2011 г. Hoval разшири продуктовите си предложения за локално и централно отопление. Във фокуса на компанията попаднаха не само малки и средни децентрализирани системи, но още и решения за отопление, климатизация и рекуперация на големи заводи и топлоразпределителни дружества.

„В хода на разширяване на продуктовото си портфолио Hoval тества различни системи за контрол и управление на огромната номенклатура от влагани изделия, на тяхното конфигуриране и поддръжката им. Сред тях се отличава SCADA системата atvise на Certec“, коментираха от Ем Джи Про. „Причината компанията да избере точно това HMI/SCADA решение е фактът, че това е платформа за автоматизация, която е изцяло базирана на чиста уеб технология и единна архитектура OPC UA, и следователно отговаряща на изискванията на отворените стандарти“, допълниха те.

Опцията за използване на стандартен уеб браузър за визуализация прави досегашните методи за инсталация, както и подходи за поддръжка, остарели. В допълнение, съвременните браузър технологии удовлетворяват най-различни изисквания, като например автоматично мащабиране на съответния детайл, възел, устройство. И още, atvise предлага възможност за цялостна апликационна и визуална персонализация в уеб среда чрез допълнителната платформа atvise sdk.

„От изключителна важност за изпълнението на проекта бе бързият трансфер на ноу-хау, с цел да бъде осигурен възможно най-кратък срок на реализация. Това обаче бе допълнително предизвикателство, тъй като Hoval е международна компания с множество доставчици, които трябваше да бъдат интегрирани в платформата“, обясниха от Hoval. „С въвеждането на софтуера повече от 3000 устройства и системи вече могат успешно да бъдат визуализирани и проследени. Поддържаните езици са: немски, английски, френски и италиански“, поясниха още от Ем Джи Про.

Проектът обхваща приблизително 1.2 млн. устройства с дневна история до 15 млн. записа, които трябва да бъдат обработени. Въпреки големите обеми от данни, всяка настройка се прави автоматично, благодарение на което огромното количество работа и време за конфигурация значително намалява. „Реализацията на проекта с помощта на atvise е основна предпоставка за разширяване на съществуващото портфолио на Hoval“, заявиха в заключение от Ем Джи Про.

Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Повече информация за Ховал EOOД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

                                                                                                 

Източник на снимковия материал: Ем Джи Про, Certec

Сподели

Още от Склад на бъдещето