Сподели

Schaeffler: Комплексни решения за работа в среда на Industry 4.0 на Hannover Messe 2019

27 март 2019 г.

Industrial Intelligence” (б.ред. Решения за промишлена интелигентност) е мотото, под което от 1 до 5 април в Хановер, Германия, ще се проведе тазгодишният форум Hannover Messe 2019. „По време на най-голямото индустриално изложение в Европа, посетителите на щанда на Schaeffler ще разберат какво означава мотото на практика и ще бъдат свидетели на демонстрации на интелигентни решения, които допринасят за увеличаване на производителността на различни машини и оборудване, както и за намаляване на оперативните разходи“, съобщиха за Инженер.bg от Шефлер България.

Schaeffler внедрява във всички свои продукти своя уникален експертен опит – от отделните търкалящи лагери до готовите за работа в среда на Industry 4.0 комплексни решения.

Високоефективни лагери

Mancrodur – иновативен материал за производство на лагери, който намалява размерите на редукторните механизми за шприцмашини

Търкалящите лагери, изработени от новия високоефективен карбонитриран материал Mancrodur, осигуряват намалени оперативни разходи чрез значително увеличаване на времето между интервалите за техническо обслужване. Благодарение на отличните характеристики по отношение на допустимите натоварвания, тези лагери увеличават плътността на мощност на редукторните предавки и позволяват намаляване на размерите им.

Лагери от Vacrodur – максимална производителност на металообработващи машини

Шпинделните лагери с пръстени, изработени от Vacrodur, са устойчиви на температури до 400 °C, могат да се използват до 25 пъти по-дълго при смесени условия на триене и са изключително подходящи за експлоатация при много високи скорости. Това позволява на машините да постигнат максимална производителност, дълъг експлоатационен живот и висока надеждност.

Системи, готови за инсталиране

Модулни системи за лагеруване на ротационни маси/двигатели с висок пусков момент – рентабилни решения от тип „plug & play“

Готовите за вграждане модули за ротационни оси и ротационни маси на Schaeffler се предлагат с разнообразна гама от различни лагерни комбинации за двигатели с голям пусков момент и ротационни маси. Тези оптимални решения са адаптирани от специалистите на Schaeffler да съответстват на процеса на обработка за всяко потребителско приложение и осигуряват необходимата точност и динамика.

Фланцеви корпуси за електрически двигатели – компактни решения от тип „всичко в едно“

Лагерните корпуси с фланци на Schaeffler са изключително прецизно съгласувани, за да осигурят на производителите на електрически двигатели комплексни рентабилни решения, включващи лагерни опори, системи за смазване, уплътнения и черупки. Дори мониторингът на състоянието може да бъде лесно интегриран, благодарение на предлаганата опционално продуктова гама SmartCheck на Schaeffler.

Мащабируеми решения за Industry 4.0

Система за следене на въртящия момент TorqueTracking – иновативно мониторингово решение за редукторни системи

Системата TorqueTracking е компактно решение за запис и предварителна обработка на съответните работни данни от предавателни механизми, включително въртящ момент, скорост, вибрации и температура. Поради това повредите, причинени от претоварване, могат да бъдат намалени и да се увеличат времевите интервали за техническа поддръжка.

DuraSense – перфектно автоматично смазване за системи за направляващи с една водеща шина

Чрез комбинация от интегриран мониторинг на състоянието и автоматичен процес за повторно смазване, DuraSense увеличава експлоатационната готовност на машината, позволява планирането на техническата поддръжка и намалява консумацията на смазочни материали. Дигиталната услуга LifetimeAnalyzer на Schaeffler дава възможност също така, да се изчисли оставащият ресурс на линейните направляващи в перспектива.

Целият материал по темата може да прочетете в Инженер.bg ТУК!

Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Сподели

Още от Склад на бъдещето