Сподели

Солтех: Нови три обучителни модула са вече достъпни в онлайн академията на Universal Robots

15 февруари 2018 г.

Повече от 14 000 потребители от 132 държави се присъединиха към онлайн академията за програмиране на роботи на световноизвестния технологичен лидер Universal Robots (UR). А вече към базовите модули за обучение компанията добави 3 съвсем нови обучителни сесии, чийто основен фокус е поставен върху усъвършенстването на колаборативните роботи, обявиха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Солтех, която предлага индустриалните решения на UR на българския пазар.

„Universal Robots разработи онлайн платформата за обучение с цел всеки, който има желание да научи „езика“ на коботите, да получи необходимите знания и основни умения за програмиране“, обясниха от българското дружество. „Сега UR разширява компетенциите на своята Universal Robots Academy, добавяйки три нови модула, които повишават сложността, предлагайки на потребителите възможност да се обучат да създават и работят с координатни системи, променливи и условни твърдения и как да използват съветника за работа с коботи, за да могат лесно да разработват специфични програми“, допълниха те.

Главният технически директор и съосновател на Universal Robots г-н Есбен Остергард (Esben Østergaard) посочва, че е необичайно в индустрията да е достъпно безплатно обучение за роботи от този калибър. „Това е дългосрочна инвестиция за нас. Искаме да повишим компетенциите, свързани с роботизацията, сред потребителите и причината да ускорим навлизането на коботите е не само с цел да оптимизираме производството тук и сега“, заяви г-н Остергард. „Изправени сме пред най-различни умения, стратегии и концепции в промишлеността, които трябва да се обвържат в единна платформа. Улесненият достъп до знания за нашите колаборативни роботи е важна стъпка в тази насока“, добави той.

Стиван Стубрагр (Stefan Stubgaard), ръководител Глобален център за компетенции към Universal Robots, подчерта, че Академията е получила множество положителни отзиви от потребители от целия свят. „Този учебен ресурс вече достига до десетки хиляди малки и средни предприятия, които досега гледаха на роботизацията като на скъп и сложен процес. Само с едно логване в нашата обучителна платформа, те откриват от първа ръка колко лесна може да бъде настройката и могат бързо да придобият представа какви производствени задачи биха могли да бъдат автоматизирани с нашите коботи“, коментира той.

    

Всичките девет модула на Universal Robots Academy са достъпни на английски, испански, немски, френски и китайки език. По своята същност най-новите три включват възможности за добавяне на крайни ефектори, свързване на входове/изходи (I/O), създаване на основни програми в допълнение към конфигурирането на инструменти и зони на безопасност. Общо 43 000 курса вече са изцяло завършени през онлайн платформата за обучение на UR.

Повече информация за Солтех ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Солтех, Universal Robots

Сподели

Още от Склад на бъдещето