Сподели

Стам: Роботизираните системи за транспорт са съвременно решение за автоматизирана интралогистика

24 септември 2020 г.

 

 

Транспортните средства с автоматизирано управление (Automated Guided Vehicle, AGV) от Стам изпълняват транспортни задачи на основата на оптимизирани и гъвкави стратегии. В сравнение с конвейерите, AGV могат да бъдат преместени в друг склад или сграда много лесно. Един AGV може да замени друг по време на извършване на профилактика, осигурявайки максимален производствен или складов капацитет. Автоматизираната транспортна система е интелигентна и гъвкава и ако имате нужда от по-голяма производителност винаги, можете да добавите да я разширите.

„Оптимална за повечето складови транспортни дейности, роботизираната система безопасно и надеждно изпълнява своите задължения. Със съвременни опции за навигация и персонализирано управление на натоварването, системите AGV са ефективни в много сложни логистични системи. Те могат да работят самостоятелно или като напълно интегрирана подсистема на цялостна инсталация, ако са свързани към система за управление на корпоративните ресурси (ERP)“, коментираха за Инженер.bg от фирма Стам. 

„Интелигентните, автоматично управлявани транспортни системи предоставят новаторски отговор на текущите предизвикателства в интралогистиката“, допълниха от доказаната българска инженерингова компания. 

AGV са неразделна част от портфолиото от компоненти за напълно автоматизирани интралогистични системи и обслужват разнообразна гама от решения за големи и малки товари, като са в състояние да създадат логистична мрежа, обхващаща различни складови и работни зони. Решението може да бъде конфигурирано и разширено, за да отговори на специфичните изисквания на клиента и той да се възползва от значително намаляване на оперативните разходи и повишена ефективност на складовата логистика.

„Въвеждането на AGV в автоматизацията на складове и оптимизирането на материалния поток като част от новите функционални технологии покрива необходимостта от намиране на ресурси в логистичните процеси. Предлаганите решения започват с прехвърляне на малки транспортни единици като контейнери и кутии в райони с ограничено пространство. По-големите AGV, оборудвани с вилични повдигачи или конвейрни елементи за палети, увеличават гъвкавостта при взискателни дейности по транспортиране, съхранение и събиране“, споделиха още от Стам. 

Системите AGV могат да бъдат интегрирани гъвкаво във всяка уникална складова организация, боравейки със задачи от обикновен транспорт от типа „стоката до човека“ до напълно автоматизирано решение като част от цялостна система. 

„Роботизираните системи AGV използват оптичен лазер или сензорна навигация, което гарантира 100% надеждност в комбинация с най-съвременните технологии. Освен това, тези автономни навигационни превозни средства са напълно съвместими с технологията на литиевата батерия, което позволява реализацията на високоефективни логистични концепции, които могат да работят 24 часа на ден“, поясниха от Стам.

Ползи от внедряването на роботизирана система за транспорт с AGV: 

 • Гъвкава и мащабна автоматизация на вътрешнофирмените материални потоци;
 • Устойчиво намаляване на времето за цикъл;
 • Ниски инвестиционни и експлоатационни разходи - минимално изграждане на инфраструктура;
 • Намаляване на последващите разходи чрез минимизиране на транспортните щети и неправилните доставки;
 • Оптимално адаптиране към динамичните изисквания на логистичния пазар;
 • Уникална конфигурация на индивидуалния автопарк от AGV;
 • Максимална гъвкавост за избор на склад;
 • Плавен и безопасен транспорт на разнообразни стоки и товароносители;
 • Лесна интеграция и ниски изисквания към (IT) инфраструктурата;
 • Подобрена ергономичност и оптимални материални потоци;
 • Повишена безопасност при експлоатация и подобрени условия на труд;
 • Подходяща за използване в работна среда с трудни условия (дълбоко замразени или опасни зони);
 • Иновативна енергийна концепция (автоматично и бързо зареждане);
 • Много висока гъвкавост по отношение на системните адаптации и разширения.

 

Източник на снимковия материал: Стам Лтд

Сподели

Още от Склад на бъдещето