Сподели

STAMH трансформира гръцки дистрибуционен център в склад на бъдещето със складова система от тип Gangway

26 юни 2024 г.

 

 

STAMH Group, съвместно със STAMH Hellas, реализира пореден успешен проект за проектиране, доставка и инсталация на проходна Gangway складова система в дистрибуционния център в близост до гр. Атина, Гърция, на международната 3PL и логистична компания SARMED. Лидерът в сектора на договорната логистика (пълно или частично изпълнение на логистичните процеси от външна фирма) разширява дейността си с ново бизнес звено за електронна търговия. За да се осигури успех на бизнеса, логистиката в e-commerce складовете следва да се отличава с много добра организация, скоростно пикиране на продуктите, както и бързо асемблиране на поръчките и подготовка на пратките за експедиция. За постигането им е необходимо персонализирано проектиране на складова система, съобразена с конкретните изисквания – специфики на помещението, вид на стоките и търсена оптимизация на интралогистичните процеси. А оптимизирането на складовите пространства и мащабируемостта на системите са сред основните предимства на решенията на STAMH. Повече за изпълнението на проекта в един от дистрибуционните центрове на гръцката логистична компания, ще Ви разкажем в следващите редове.

Gangway e-commerce складова система от STAMH Group.

Професионалистите от международната компания за складова автоматизация и системи от стелажи, са конфигурирали стелажна система от тип Gagway, предназначена да осигури бърз достъп до всеки артикул, като за целта тя е съобразена с конкретните нужди и специфики на помещенията. Внедрената система за микропикинг оползотворява оптимално наличното складово пространство. Обемът на дистрибуционния център е максимално усвоен във височина – създадени са общо 4 нива с над 9000 m2 полезно складово пространство. „Стелажната система Gagway е оборудвана с гравитачен конвейерен модул, който свързва различите нива в центъра за изпълнение на поръчки със зоните за експедиция и опаковане. Всеки етаж е оборудван с централен коридор и с множество работни проходни пътеки между рафтовете. Складовата система е на общо 4 нива, на всяко от които има платформи за приемане на палетизирани стоки“, поясниха от екипа на STAMH пред ДигиталнаИндустрия.bg.

Стелажните системи Gangway позволяват съхранение на стоки на различни нива, което оползотворява допълнително пространство от складовото помещение. Достъпът до всеки от етажите е осигурен от стълби, монтирани на определените по проект места. Сред предимствата на този тип складови системи са отличната адаптация към спецификите на складовите помещения, както и възможността за поетапно надграждане и сглобяване на различни конфигурации. Те са предназначени за складове с преобладаващи непалетизирани стоки, а гарантираните бърз достъп, безопасност и удобство превръщат Gangway в отлично решение за e-commerce сектора.

Етаж от специална Gangway складова система, предназначена за фулфилмънт.

„Гърция е важен логистичен коридор за икономиката в Централна и Югоизточна Европа. Логистичните бази на SARMED са разположени в редица гръцки региони, като по този начин компанията обезпечава нуждите от международен и национален транспорт и фулфилмънт на клиентите си“, разказаха от STAMH. В резултат от довереното партньорство между SARMED и STAMH, международната логистична компания оптимизира складовото си пространство, логистичните и интралогистичните си процеси, което е от фундаментално значение за разширението ѝ. Складовете на SARMED, локализирани в Атика, с основание могат да се определят като модерни високотехнологични съоръжения. Управлението на логистичните процеси се осъществява от специализиран складов софтуер WMS.

STAMH Group завършва проектите и получава „зелена светлина“ за реализацията им в края на 2023 г. Още в началото на 2024 г. всички статични и динамични конструктивни елементи на Gangway стелажната система са доставени, като преди средата на годината складовата система е пусната в експлоатация. В резултат от внедряването на новата система за кутии и кашони, дистрибуционният център на SARMED в регион Атика, Гърция, придобива съществени конкурентни предимства – по-бързи интралогистични операции, оптимизиран пикинг, много допълнително складово пространство и значително редуциран риск от човешка грешка.

Платформа за приемане на палета.

Складовите системи, проектирани и внедрени от експертите на STAMH Group, са проектирани и изпълнени в съответствие с всички норми за безопасност, сигурност и ергономичност. Усвояването на складовото пространство във височина, посредством допълнителни нива на стелажната конструкция, осигурява нови места за съхранение на различни складови единици. „Гравитачният конвейерен модул, с височина над 9 м, се използва за спускане на пикинг касетите с предварително подготвените поръчки към зоната за опаковане и експедиция. С инсталацията на този вид транспортьор се спестяват много време, усилия и ресурси, необходими за обработката на поръчки“, допълниха още специалистите. 

Друго предимство на спиралния гравитачен конвейер е, че не консумира електроенергия, благодарение на което се повишава енергийната ефективност на склада. От значение е и достъпът на слънчева светлина до помещението, което обезпечава частично осветлението му с естествен източник на светлина.

Персонализираната складова система, изградена от експертите на STAMH, позволява безпроблемното разрастване на дейността на SARMED и успешното развитие на компанията в областта на електронната търговия.

Специален гравитачен конвейерен модул за извеждане на пикинг касети с готови поръчки.

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH Group

Сподели

Още от Склад на бъдещето