Сподели

STAMH Group: Стелажните системи Mobile Racking максимално оползотворяват складовото пространство

22 юни 2022 г.

 

 

STAMH Group проектира нова система от стелажи от тип Mobile Racking за бързоразвиващата се българска компания FICOSOTA, собственик и дистрибутор на добре познати български и международни марки, като Savex, Semana, Teo, Emeka, Motto и др. „Системата от стелажи е с обща дължина от малко над 32 m, при положение, че необходимата ширина на коридора за стифиране и пикиране на продукти и палети е само 3.05 m. По този начин нашите инженерни екипи оползотвориха максимално пространството, като коридорът за обработка е удобен, но представлява малък процент от общия складов обем“, коментираха специално за читателите на ДигиталнаИндустрия.bg от екипа на водещата компания за складови решения STAMH Group.

Дистрибуцията в хранително-вкусовата промишленост и продуктите за домашна хигиена изисква динамично обслужване на търговските вериги и всички обекти от модерната и традиционната търговия. Това означава скоростна и гъвкава обработка на палетизирани стоки с различно тегло и обем, както и максимално оползотворяване на наличните складови пространства, ключови за логистичните цели на компанията.

„Внимателно сегментираните таргет групи на FICOSOTA налагат експедитивни интралогистични решения, водещи до гъвкава обработка на палетите, съобразно конкретните нужди и заявки към склада. Важен аспект за логистиката на FICOSOTA в град Шумен и региона е възможно най-доброто оползотворяване на складовите обеми в логистичната база, без излишни загуби на ценно пространство. По този повод компанията довери системите си за съхранение на нашия висококвалифициран екип“, заявиха от STAMH Group.

„Нашите инженерни, логистични, софтуерни и монтажни екипи проектираха, изградиха и въведоха в експлоатация всички необходими компоненти за новата мобилна система от стелажи за по-малко от 12 седмици. Различните отдели от нашата компания координираха работата си с логистичните екипи на FICOSOTA и заедно осигурихме новото интралогистично решение“, допълниха още от компанията. Височината на новата стелажна система е 6 m и позволява съхранение на палети на три нива с обща височина от 6.95 m в склад, чиято височина е само 7.57 m.

Новата система от стелажи позволява буфериране на тежки палети на общо 3 нива и дава възможност за пикиране на отделни продукти, кашони и непалетизирани единици на кота 0, тъй като основата на стелажите е оборудвана със специални решетки, служещи като основа. Освен това, новата мобилна система от стелажи е изключително сигурна, благодарение на оборудването със специални антисеизмични решения, противопожарни системи, лазерни бариери за сигурност и леснодостъпни стоп бутони.

По отношение на липсата на отделни коридори между всеки стелаж, от STAMH Group поясниха: „Това е сериозна оптимизация на полезния обем, възможна благодарение на 11-те мобилни бази, произведени от нашата компания, които отварят работен коридор за стифиране и пикиране на продукти само там, където е необходимо и когато е необходимо. Това е предпоставка стратегически позиционираната складова база на FICOSOTA в Шумен да осигурява изключително плътно складиране, съчетано с удобен достъп до всяка категория складирани продукти само с натискането на няколко бутона“.

Мобилните складови системи, дело на STAMH Group, гарантират бърз достъп до различни групи палети според конкретните логистични нужди и заявки към склада. Това складово оборудване позволява поддържане на по-голям и разнообразен, добре организиран инвентар. Също така намалява единичната цена за съхранение на всеки отделен палет, което помага на FICOSOTA да поддържа по-добри и конкурентни цени във всяка отделна категория.

Можете да научете повече за стелажите за тежки палетизирани стоки от тип Mobile Racking System ТУК.

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH Group

Сподели

Още от Склад на бъдещето