Сподели

STAMH създаде перфектното складово пространство за огромен фармацевтичен бизнес

17 ноември 2020 г.

 

 

Фьоникс Фарма е дружество с над 23 години опит на фармацевтичния пазар в България. Тo e част от групата Phoenix Pharmahandel Aktiengesellschaft, чиято централа е в Майнхайм, Германия. Компанията е най-големият немски фармацевтичен търговец и вторият по големина дистрибутор на фармацевтични продукти в Европа. За последния си проект в България, дружеството се обръща към STAMH – лидер в проектирането, изграждането и поддръжката на складови системи и автоматизирани решения за складове в Източна и Централна Европа. Повече за този вълнуващ проект споделиха за ДигиталнаИндустрия.bg от българска компания. Вижте. 

Предизвикателството – перфектното складово пространство за огромен фармацевтичен бизнес 

Фьоникс Фарма разполага с над 153 дистрибуционни центъра в Германия и много сортировъчни центрове в Източна Европа. Само в Германия сортировъчните и дистрибуционните центрове на Фьоникс Фарма доставят стоки до над 12 000 аптеки, което налага изпълнението на изключително бързи и ефективни интралогистични стратегии по сортиране и пикиране на продуктите. 

„Едно от основните предизвикателства пред екипа ни в този проект включваше оптимизацията на пространството за складиране. Ускоряването на подготовката на заявките, внасянето на повече организация и по-доброто зоново разпределение на операторите също бяха сред поставените приоритети. Сред целите бе и намаляване на дейностите, извършвани на ръка, минимизиране на разстоянията, които операторите изминават в склада, и изключване на нуждата от търсене на определени артикули при подготовка на заявките от страна на аптеките“, разказаха от STAMH.

За да изпълни проекта, инженерният екип на STAMH фокусира усилията си към по-плътното складиране в комбинация със скоростно пикиране, сортиране и подготовка на поръчките. Това наложи автоматизация на голяма част от транспортните процеси, за да може нарастващото количество заявки към дистрибуционния център на Фьоникс Фарма да бъде подготвено за експедиция бързо, ефективно и без грешки.

Комбинация от три различни решения 

По отношение оптимизацията на складовото пространство, STAMH проектира и изгради изцяло нова система за съхранение, представляваща комбинация от три различни решения: 

 

Всички нови системи в склада на Фьоникс Фарма са организирани по начин, по който всеки оператор има точно определени функции и зона на работа. По този начин всяка заявка за набор от продукти за аптеки вече се подготвя много по-бързо и ефективно, с много по-малък ресурс, като така дистрибуционният център вече може да отговори на изискванията на пазара в срок. 

„С цел оптимизация на интралогистичната стратегия по подготовка на многобройните заявки към Фьоникс, инженерният екип на STAMH внедри и поредица от моторизирани и немоторизирани системи от модулни конвейерни транспортни ленти“, заявиха от офиса на доказаната българска инженерингова компания. 

Повече за конвейерната система ще Ви разкажем във втората част на материала. Очаквайте скоро на виртуалните ни страници! 

Повече информация за STAMH, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH (Стам Лтд)

Сподели

Още от Склад на бъдещето