Сподели

STAMH: Симбиозата между роботите и конвейерите ще увеличи производителността в склада на бъдещето

21 юни 2021 г.

 

 

Роботите, работещи в синхрон със системи от конвейери увеличават ефективността и производителността в склада, благодарение на иновативни софтуерни решения

Внедряването на роботизирано решение в дистрибуционния център, склада или производственото звено не винаги е лесна стъпка, а когато роботът трябва да кооперира с конвейерна система, задачата става още по-сложна. Двата компонента все пак мога да работят ръка за ръка, но за да осигурят по-ефективна работа, точност и висока възвръщаемост на инвестицията, те трябва да действат в перфектен синхрон. Днес заедно със специалистите от STAMH ще разгледаме кое позволява на двете технологии да работят заедно. Приятно четене!

Симбиозата между робот и конвейерна система е възможна

„Според нашите специалисти и по-конкретно софтуерната дивизия на компанията под бранда STAMH-Solutions, софистицираните софтуерни решения са ключът към успешната колаборация. Експертите, които стоят зад тези софтуерни системи са способни да адаптират действията на робота и да ги координират с движенията на конвейерна линия“, обясниха от компанията за ДигиталнаИндустрия.bg.

„Не е необходимо конвейерът да спира, за да позволи на робота да вземе или постави определена кутия, кашон или единичен артикул. А това увеличава продуктивността и ефективността“, добавиха още от STAMH.

Софтуерът е ключът към успешната интеграция между конвейерни системи и роботи

Софтуерът, който управлява синхронизираните системи от конвейери и роботи може да бъде написан ръчно или пък да бъдат използвани предефинирани функции. В някои случаи е възможно скоростта на конвейера да се променя, като роботът ще се адаптира според нуждите.

„Съвременните роботи са способни да проследяват една, две или три конвейерни линии едновременно и до над 20 дивжещи се обекта, със сравнително висока скорост на движение. Дори конвейерът да се движи с 1.5 m/s, роботът ще работи с точност до 1 mm“, споделиха от компанията.

Не е задължително конвейерната линия да бъде права. Роботите могат да извършват задачи в синхрон с извити конвейерни модули, независимо дали са ролкови или лентови. Когато обектите, с които работят не са големи, роботите могат да бъдат компактни, като по този начин интеграцията им става възможна, дори в ограничени складови пространства.

Възможно е и няколко робота да работят заедно на една конвейерна лента. В този случай е препоръчително внедряването на динамично споделяне на натоварването между тях и специални високочестотни камери за разпознаване на обектите.

„Съвременните софтуерни решения позволяват и бързо и лесно преконфигуриране и промяна на сценария както и задачите, по които роботите и конвейерните системи работят заедно, правейки тези решения изключително гъвкави. Най-често, системите от конвейери и индустриални роботи, намират своето приложение в палетизирането на трудни или тежки за повдигане товари, сортирането или опаковането, но на практика възможните комбинации са изключително много“ обясниха е заключение от STAMH.

Повече информация за Стам Лтд ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: STAMH (Стам)

Сподели

Още от Склад на бъдещето