Сподели

Текра: Безопасно възобновяване на работата в производства с термовизионна камера на Dahua Technology

21 април 2020 г.

 

 

Както изглежда, 2020 г. ще бъде запомнена с глобалното разпространение на епидемията от коронавирус, поразила целия свят. Водещият производител на интелигентни IoT решения и услуги в областта на видеонаблюдението Dahua Technology е ранен участник в превенцията и контрола на епидемиите в Азия, присъединявайки се към общите усилия за свеждане до минимум въздействието на новия вирус върху човечеството. „Международната компания е разработила решение за бързо и лесно измерване на телесната температура на човешкото тяло с изключително висока точност чрез термовизионна камера. Нека Ви разкажем повече за тази иновация“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Текра, официален представител на Dahua Technology у нас.

В сравнение с традиционния начин за измерване на телесната температура за подобни цели – допир на термометър до челото, решението за безконтактно измерване на Dahua значително подобрява скоростта и точността, като същевременно помага за намаляването на кръстосани инфекции. За измерване температурата на 5000 човека с термометър за чело са необходими около 4.2 h, тъй като са нужни поне 3 s за проверката на един човек. С прилагането на безконтактното решение на Dahua Technology, същият брой измервания ще отнеме само 30 min благодарение на възможността на термовизионната камера да измерва температурата на трима човека в секунда. Освен това прецизността е изключително висока: ± 0.3 ˚C.

Камерата, модел DH-TPC-BF3221-T, установява телесната температура на човек, без значение от това дали той носи маска, очила или дори каска. Устройството може да отличи и температурата на странични предмети, като например горещ чай или други обекти, от тази на човешкото тяло. Така камерата алармира само тогава, когато температурата на човешкото тяло е над допустимата граница“, поясниха от доказаното българско дружество.

Технически характеристики на решението за измерване на температура чрез термовизионна камера, модел DH-TPC-BF3221-T:

 - Безконтактен скрининг;

 - Висока ефективност на работа: трима човека в секунда;

 - Висока прецизност: ± 0.3 ˚C;

 - Внедрен алгоритъм за измерване на множество лица на разстояние до 3 m;

 - Визуално алармиране за улесняване на проследяването.


След като изпраща първата си партида термовизионни камери в най-засегнатия район Ухан на 24 януари т.г., иновативното решение на Dahua Technology е внедрено в хиляди обекти в Китай, включително транспортни възли, търговски комплекси, банки и мн.др. локации. Разработката на международния производител е приложена също в многобройни бизнес комплекси, банки, фирмени паркове и други места във финансовата столица на Азия – Хонконг.

За осигуряване на безопасно и безпроблемно възобновяване на работата си различни производствени компании използват решението на Dahua Technology в своите централни офиси и дъщерни дружества. Ежедневно термовизионните камери на разработчика се справят с измерването на телесната температура на хиляди служители“, добавиха още от Текра.

Повече информация за Текра ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Текра, Dahua Technology, pixabay.com, pexels.com

Сподели

Още от Склад на бъдещето