Сподели

Трумпф: Посрещнете предизвикателствата на бъдещето със софтуера за дигитализация на процесите TruTops Fab

02 юли 2021 г.


 

 Изправени пред предизвикателствата на утрешния ден, производствените компании търсят начини за оптимизация на процесите, за да могат ефективно и конкурентно да отговорят на нарастващите нужди на потребителите. Една от тях – Riguzzi, швейцарски производител на метални конструкции, намира своето решение в лицето на модулно разработения софтуер TruTops Fab в комбинация с различни машини на Trumpf. По този начин компанията успява да свърже в мрежа и да дигитализира вътрешните си процеси.

Riguzzi е водеща швейцарска група, специализирана в обработката на метали и пластмаси. Компанията разполага с всички необходими ресурси и с модерно оборудване, разположени в три филиала в швейцарския кантон Тургау, които ѝ позволяват да реагира гъвкаво на изискванията на клиентите и да гарантира кратки срокове на доставка. „Решавайки да инвестира в допълнително производствено хале, предприятието закупува още няколко машини за обработка на метални листове на Trumpf. Това, което е много належащо за компанията обаче, е да оптимизира вътрешнофирмената организация на производствените данни. Наличният софтуер, базиран на общодостъпна база данни, е претоварен от нарастващия брой акаунти за достъп до определено йерархично ниво от информацията“, обясниха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България.

В тясно сътрудничество със специалистите от Trumpf Швейцария, Riguzzi намира оптимално съответстващия на нуждите и изискванията на компанията софтуер TruTops Fab. „Платформата е модулно моделирана, така че потребителят може да инсталира необходимите за актуалните му потребности модули. По този начин всички вътрешнофирмени процеси, свързани с обработката на метални листове, могат да се цифровизират индивидуално“, заявиха от Трумпф.

Дигитализацията на процесите с TruTops Fab вече е неизменна част от работната атмосфера на Riguzzi. Типичните дотогава за компанията хартиени задания, таблици с параметри и придружаващи карти са останали вече в миналото и са заменени с цифрови комуникационни устройства, в които благодарение на софтуерното решение на Trumpf операторите на машини и програмистите на Riguzzi могат лесно, бързо и удобно да въвеждат, избират и преглеждат данните по заданията. По време на интеграционния период, екип на Trumpf интензивно подпомага служителите посредством индивидуално съгласувани семинари, обучения и уебинари.

Обновявайки машинния си парк, швейцарската група инвестира в закупуването на допълнителни машини на Trumpf за огъване и обработка, сред които TruBend 7036 с 360 kN сила на притискане, TruBend 7050 с 500 kN сила на притискане и TruBend с максимална  дължина на огъване от 1530 mm. От решаващо значение екипът на  Riguzzi да избере машините на Trumpf са били не толкова работните им параметри, а преди всичко възможността за цифрово свързване в мрежа.

„Компанията Riguzzi възнамерява да направи нов скок напред в бъдещето. За целта тя вече работи в тясно сътрудничество със Smart Factory Consulting на Trumpf. Систематичният поглед отвъд границите на традиционното и опитът на Trumpf с проекти на клиенти от целия свят помагат на производственото предприятие да валидира своите идеи и да разработва съвместни, ориентирани към бъдещето решения и концепции“, посочиха експертите от Трумпф.

„Според мениджмънтът на Riguzzi компанията Trumpf е и си остава най-добрият партньор за средно големи компании, особено що се отнася до консултации, обучения и интегриране на решения, свързани с Индустрия 4.0“, коментираха още българските специалисти.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от Склад на бъдещето