Сподели

Trumpf и STOPA полагат основите на нов етап в развитието на решенията и технологиите за умни фабрики

11 февруари 2023 г.

 

 

Високотехнологичната компания Trumpf отвори вратата към нови възможности за бизнес партньорство със STOPA – един от водещите производители на автоматизирани системи за съхранение.Двете компании наскоро обявиха споразумение за още по-тясно сътрудничество в бъдеще с цел развитие и развой на решенията за умни фабрики“, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от дъщерното дружество на Trumpf у нас.

Основана през 1963 г. в Ахерн, Германия, компанията STOPA е специализирана в производството на автоматизирани системи за съхранение на листов материал, както и в разработката на напълно автоматизирани паркинг системи. Решенията на дружеството са застъпени в различни индустриални сектори и приложения, включително при решенията за интелигенти фабрики на Trumpf. „Системите на STOPA позволяват на клиентите да товарят и разтоварват машините си автоматично, както и да свързват машините в логистична мрежа. Това значително намалява продължителността на производствения цикъл, повишавайки производителността на завода“, коментираха от Трумпф България.

„Благодарение на гъвкавия си и интуитивен дизайн, системите за съхранение STOPA могат да бъдат съобразени с нарастващите предизвикателства на съвременните интелигентни производствени среди, както и да се интегрират безпроблемно в съществуващи предприятия. Ползите от тях са особено осезаеми, когато се комбинират с новия софтуер Oseon на Trumpf, който е предназначен да направи производственото планиране и управление още по-опростени, а целият производствен процес – напълно автоматизиран“, обясниха българските специалисти.

В Trumpf вярват, че бизнес партньорствата и отворените стандарти са ключ към разработката и усъвършенстването на технологиите и техническите решения за умни фабрики. Сред тях са отворени интерфейси от umati и отворени стандарти за локализиране от omlox, както и съществуващите партньорства на Trumpf със специалиста в сферата на интралогистиката Jungheinrich, производителя на машини за обработка на метални листове на рулони, изравняване и премахване на ръбове ARKU, софтуерния специалист за металообработващата промишленост Lantek, както и компанията, специализирана в автоматизираните персонализирани решения – Starmatik.

Trumpf наскоро обедини всички различни аспекти на своя бизнес по отношение на решенията за интелигентни фабрики под един „чадър“ с цел да стимулира по-нататъшен растеж.

„След повече от 35 години успешно партньорство с Trumpf в областта на решенията за автоматизация на производството, сега очакваме с нетърпение да направим следващата стъпка заедно“, коментира г-н Майкъл Щолцер, управител на STOPA Anlagenbau.

Тил Кюперс, главен изпълнителен директор на TRUMPF Machine Tools, също подчертава съвместните амбиции на двете дружества: „Нашата цел е да създадем нова солидна основа за успешен старт на следващия етап от нашето съвместно сътрудничество със STOPA, водещо до последващото разширяване и развитие на решенията за интелигентни фабрики. Партньорството със STOPA ще ни позволи да предложим на нашите клиенти още по-всеобхватна гама от ефективни, устойчиви и повишаващи производителността решения“.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от Склад на бъдещето