Сподели

Върхови технологии от Schneider Electric представят следващото поколение решения за Фабриката на бъдещето

22 февруари 2024 г.

 

 

Глобалният лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията Schneider Electric, в сътрудничество с технологичните компании Intel и Red Hat, анонсира пазарния дебют на нова софтуерна рамка за разпределени контролни възли (DCN), която води до следващото поколение на промишления контрол. „Тя надгражда платформата EcoStruxure Automation Expert™ на Schneider Electric, предоставяйки възможност на промишлените предприятия да преминат към софтуерно дефинирано Plug-and-Produce решение. То им позволява да подобрят значително дейността си, да повишат качеството на продукцията, да намалят сложността на процесите и да оптимизират производствените си разходи“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шнайдер Електрик България.

„Този проект е кулминацията на две години съвместни иновации с цел създаване на ефективни, устойчиви и отговарящи на изискванията на бъдещето разпределени системи за контрол“, коментира Натали Маркот, старши вицепрезидент по автоматизация на процесите в Schneider Electric. „Рамката за DCN е от ключово значение за прехода към отворен подход на автоматизация, който насърчава растежа, развитието и разгръщането на иновационната мощ на компаниите. Нейната оперативна съвместимост и функционалност помагат на клиентите да се възползват от свободата да формират технологиите спрямо своите бизнес нужди, а не обратното“, поясни още тя.  

Рамката за DCN е базирана на усъвършенствана компютърна платформа (ACP) за супервизия на натоварването на управлението. Тя осигурява възможностите за контрол на съдържанието и капацитета за автоматизация, необходими за сигурно и програмно разгръщане на работните натоварвания. Наред с това, тя предоставя възможност за управление на функционалностите за виртуализация и мониторинг от една страна, и от друга страна – на DCN и индустриални системи с ниска мощност, които използват процесори от серията Intel Atom x6400E, предназначени за управление на текущ контрол и за натоварвания със смесена критичност.

Кристин Боулс, вицепрезидент на Network and Edge Group на Intel и генерален мениджър за промишлените решения в компанията, коментира: „Отворените и взаимосвързани системи ще помогнат за прехода от патентовани устройства с фиксирани функции към гъвкави и динамични софтуерни инфраструктури. Това сътрудничество с Schneider Electric и Red Hat за разработване на софтуерно дефинирана система за управление, която демонстрира разпределени контролни възли от следващо поколение, на базата на изчислителни и операционни системи с общо предназначение, подпомага този преход в промишления сектор“.

„Red Hat се ангажира да помогне на производствените дружества да приложат автономни операции в своето производство“, казва Франсис Чоу, вицепрезидент и генерален мениджър за In-Vehicle оперативна система и Edge в Red Hat. „Благодарение на тясното сътрудничество с Schneider Electric и Intel, можем да помогнем за изграждането на мащабируеми, софтуерно дефинирани процеси и фабрики на бъдещето с усъвършенствана автоматизация и оперативна съвместимост, като използваме последователен платформен подход. Съвместната работа с нашите партньори е наистина вълнуваща, а и това е само началото. Предприемайки тези стъпки сега, можем да помогнем на индустрията да проучи всички възможности, които изкуственият интелект, локално разпределените системи и други иновации са в състояние да предложат“, допълни още Франсис Чоу.  

Ако проявявате интерес към системата EcoStruxure Power или към възможностите за професионална реализация в Шнайдер Електрик България, за повече подробности посетете микросайта на компанията в Бизнес борса на Борса.bg.

Източник на снимковия материал: Шнайдер Електрик България, Schneider Electric

Сподели

Още от Склад на бъдещето