Сподели

Виртуална реалност от STAMH Group: Първият в света шоурум за складови системи Ви очаква на един клик разстояние

22 юли 2022 г.

 

 

Влизали ли сте някога в шоурум, защото се интересувате от даден продукт? Днес всяка уважаваща себе си марка разполага с подобен търговски представителен обект, в който посетителите и клиентите могат да разгледат отблизо продуктите на компанията. Не всяка марка обаче разполага с шоурум, който е изграден във виртуалното пространство и на практика може да бъде посетен от всяка точка на света. Първият такъв в сферата на складовите системи бе представен от STAMH Group, водеща международна компания, специализирана в проектирането и въвеждането в експлоатация на иновативно складово оборудване и автоматизирани складови системи. „Още в началото на 2021 г. софтуерните специалисти на STAMH Group, в екип с инженери и проектанти, започнаха разработката на проекта, който и към момента е единствен по рода си в целия свят“, коментираха пред ДигиталнаИндустрия.bg от компанията.

След доста работа, в края на 2021 г., първата работеща версия на новото виртуално изживяване е представена пред ограничен брой посетители на 9-ата Логистична бизнес конференция, организирана в Sofia Event Center.

На пазара няма компания, която да разполага с дигитален продукт, който да позволи на всеки буквално да се разходи между различни технологии за дистрибуционни и сортировъчни центрове, без да става от своя компютър, независимо къде по света се намира“, сподели тогава г-н Христо Урумов, собственик и основател на STAMH, като загатна, че вероятно новата услуга ще бъде напълно безплатна за всички.

Днес, само няколко месеца по-късно, новият виртуален шоурум на STAMH Group е вече достъпен за всички, а посетителите буквално се разхождат из едно изцяло ново пространство. Те могат да разгледат в детайли 3D проекти и модели на складови системи с различно ниво на механизация, автоматизация и роботизация.

Към момента софтуерният продукт, разработен от екипите на STAMH Group, не изисква регистрация, заплащане на посещението или пък допълнителни периферни хардуерни устройства като VR очила, например. Това го превръща в пространство, достъпно за всеки, който се интересува от новите интралогистични решения и от последните тенденции в складовата логистика“, поясниха от дружеството.

Ако решите да отделите няколко минути на виртуалния шоурум, ще можете да видите някои решения, които все още не са достъпни на сайта на компанията. Сред тях са 2D shuttle технологии, специализирани е-Commerce складови и дистрибуционни системи, както и различни начини, чрез които индустриални роботи могат да работят в перфектен синхрон с автоматизирани складови системи.

Вярваме, че това виртуално изживяване ще приближи складовата автоматизация до хората. Начинът, по който новите складови системи оптимизират процесите в дистрибуционните центрове, са тайна само за онези, които до момента не са имали възможност да се докоснат до тях“, коментира инж. Надежда Благоева, технически директор и ръководител на софтуерните и инженерните екипи, направили възможна новата разработка.

Не се колебайте да посетите виртуалния шоурум на STAMH Group ТУК.

Повече информация за STAMH Group, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия и видеоматериал: STAMH Group

Сподели

Още от Склад на бъдещето