Сподели

Автоматизация и процеси в синхрон с Индустрия 4.0 повлияват цялостната дейност на Сентилион

27 септември 2021 г.

Станете част от новаторите на Сентилион! Вижте как в днешния материал.

Трансформацията на технологичната производствена среда преминава под знака на Индустрия 4.0 и автоматизацията на процесите. Иновациите, които въвежда българският ОЕМ (производител на оригинално оборудване) Сентилион също са подвластни на тези явления. От началото на годината компанията реализира множество проекти, засягащи отделни сегменти на нейната дейност. Тяхното въздействие обаче има всеобхватно влияние – както върху качеството на продуктите, така и върху работата на служителите. Повече по темата споделиха специалистите на Сентилион пред ДигиталнаИндустрия.bg. Вижте!

Внимателен контрол при етикетиране на материали

Системата за приемане на материали е мощен инструмент, базиран на стандартната платформа MODI Incoming Goods Scanner. Автоматичното сравняване между етикетите на производителя и тези на дистрибутора или доставчика е възможно благодарение на модул, който е разработен специално за фирма Сентилион. „По този начин се гарантира 100% използването в SMT производството само на съответстващи на техническата спецификация материали. Събраната информация се изпраща към интегрираните с MODI ERP и система за управление на материалите ASM Material Manager за осигуряване на контрол върху тях и необходимата обратна проследимост в следващите процеси“, обясниха от екипа на водещото производствено дружество.

Какви ще са следващите нововъведения в дейността на Сентилион предстои да разберем. Ако искате да се запознаете с тях от първо лице, то не се колебайте да се присъедините към екипа на дружеството. Вижте как в микросайта на Сентилион в Инженерна борса на Борса.bg!

Лазерни машини за най-прецизно рязане и гравиране

„UV лазерът LPKF MicroLine може да реже полиимид и FR4 материал с дебелина до 1.5 mm. Уредът гарантира прецизен срез със 100% повторяемост и оптимално качество. Стандартен процес за TruMark 5000 пък е гравирането на изделия с отлична точност и качество на маркировката. Благодарение на това клиентите ни могат да се възползват от гравиране на етикети и QR идентификационни кодове върху пластмасови детайли, метали, FR4, полиимиди и т.н.“, разказаха от Сентилион.

Модерна облачно базирана ERP система

„Партньор в нужда се познава“. Перифразата на популярната пословица е напълно релевантна за процеса на внедряване на иновативни системи и решения в Сентилион. След като повече от година екипът на производствената компания провежда проучвания за начините, по които да промени текущите си инструменти за планиране и отчитане на работата, както и процесите в различните направления и отдели, компанията открива свой доверен партньор в лицето на фирма NEXT Consult. Така през април двете компании стартират съвместното поетапно разработване и внедряване на модулите от модерна и функционална облачно базирана ERP система.

Промените в Сентилион надхвърлят технологичните отдели

Иновациите в компанията намират място и в отдел „Човешки ресурси“, при който над 70% от дейностите са дигитализирани и автоматизирани. Резултатите от тримесечното сътрудничество между Сентилион и ТехноЛогика са налице – 30% по-висока ефективност на работа, както и два пъти по-кратък период за обхващане на всички дейности със служителите.

„Мигрирахме цялата информация за екипа ни в модерна платформа. Тя ни позволява безпроблемно да обработваме движенията, свързани с трудово-правните взаимоотношения. Дигитализирахме и автоматизирахме основни процеси, свързани със старт и промяна на трудови правоотношения, както и процесите по подготовка на документацията за различни институции и осчетоводяване“, коментираха още от Сентилион.

Повече информация за Сентилион ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!

Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: СентилионCentillion, pixabay.com, freepik.com

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето