Сподели

Ем Джи Про: atvise® scada и чиста уеб технология оптимизират производството на немска компания

08 юни 2018 г.

Системата atvise SCADA на Certec EDV за пореден път се доказа като добър помощник и доверен партньор на индустрията по пътя към дигитализацията. Благодарение на два иновативни софтуерни модула, немската машиностроителна компания pester pac automation вече може да предложи решения за неизпълними до момента клиентски изисквания, както и на свои собствени нужди, информираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Ем Джи Про, която реализира технологичните решения на Certec EDV у нас.

Част от нуждите на производственото дружество се изразяват в необходимостта от функционалност за регистриране на данни за машините и цялостните технологични процеси, както и за анализа им и откриването на проблемни точки. Тази функционалност е нужна още за събиране и съхранение на процесни величини за по-дълъг период от време, за да могат те да бъдат визуализирани в табличен или графичен вид. Наред с това, компанията има желание да предоставя на своите клиенти добавена стойност на производствения мониторинг, като оценка на цялостната ефективност на оборудването.

Отчитането на машинните и производствените данни става все по-наложително поради процеса на дигитализация на големите компании, стремежът към оптимизиране на капацитета на машините и постигането на висока производителност. „Затова от изключителна важност за фирма pester pac automation е не само да бъде в състояние да предложи анализ на данните на нови и вече съществуващи машини, но и на цялостните системи и технически решения, които трябва да бъдат модернизирани“, заявиха от Ем Джи Про. „Тъй като някои по-стари машини са оборудвани с индустриален компютър, възможността за свързване с тяхната система за управление се гарантира именно от atvise SCADA, благодарение на която могат да се визуализират и анализират ключови данни за цялостната ефективност на оборудването, включително и регистрирана информация в Web-Front-End приложението“, обясниха от българската фирма.

За пълното удовлетворяване на идеите и изискванията на pester pac automation допринасят отворената архитектура и гъвкавостта на SCADA atvise. „Гъвкавостта на системата бе това, което ни впечатли най-много“, коментира г-н Ралф Албер (Ralf Abler), директор „Електротехника и софтуерно инженерство“ в производствената компания.

„При atvise данните могат да бъдат извеждани с помощта на всеки стандартен браузър, независимо от вида на платформата или устройството, използвайки чиста уеб технология“, поясниха от Ем Джи Про. „Така клиентите на pester pac customers имат достъп до приложението не само през панела, директно от машината, но и от контролната зала или през мобилни устройства, като смартфони или таблети, което именно осигурява истинската добавена стойност по отношение на цялостната ефективност на приложението“, добавиха те.

Инженеринговият компонент на atvise SCADA – atvise builder, е основен инструмент за успешното проектиране и реализацията на технологични проекти като този. Системата е изключително удобна за работа, с улеснен достъп до функционалност, като аларми, трендове и др. Софтуерът поддържа още и режим на готовност с чиста уеб технология.

„С тази поредна реализация на системата atvise SCADA във водещо предприятие, компанията Certec EDV отново успя да се докаже не само като сериозен доставчик на продукти и услуги и надежден разработчик на цялостни решения за промишлеността, но и като ценен и доверен партньор“, заявиха в заключение от българското дружество.

Повече информация за Ем Джи Про ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Ем Джи Про, Certec

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето