Сподели

IoT изтласква центровете за данни в периферията, затова те трябва да станат по-адаптивни, мащабируеми и гъвкави

01 октомври 2018 г.

Все по-мащабното използване на Интернет на нещата (IoT) доведе до голямо натоварване на облачния модел на центровете за данни и до тенденцията значителна част от техните ресурси да се премества в периферните зони. Традиционните центрове за данни вече не са в състояние да поемат целия трафик от милиардите устройства, генериращи огромно количество данни за съхранение и обработка. Delta Electronics създаде инфраструктурни решения за облачните и периферните центрове за данни, които бяха показани на водещото изложение за дигитални иновации CEBIT 2018 в Хановер, Германия.

Delta-cebit

„Модулните DPH серии и моноблоковата DPS серия UPS устройства, съответно с 500 kVA и 600 kVA капацитет, удовлетворяват високите енергийни потребности на облачните центрове за данни, докато изцяло новата RT серия предлага гъвкави конфигурации от 10 - 20 kVA за периферните центрове за данни. Новата Li-Ion акмулаторна батерия за UPS системи, която се отличава с изключително компактни размери за разполагане в 19“ контролен шкаф и с капацитет до 51.8 kWh, е оптимално решение за устойчиво намаляване на общите инвестиционни разходи при изграждане на центрове за данни”, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics у нас.

Посетителите на международната конференция видяха впечатляващи разработки за Интернет на нещата (IoT), виртуална реалност (VR) и изкуствен интелект (AI). „От една страна IoT изтласква центровете за данни към периферията, по-близо до крайните потребители. От друга страна, предприятията продължават да изнасят повече от своите информационни технологии и инфраструктура към облака. Тези технологии изискват усъвършенствана инфраструктура за пренос на данни, климатизиране и управление, веднага след като бъдат разположени в периферни или големи центрове за данни“, допълниха от фирма Мехатроникс.

Концепцията на Delta за цялостно проектиране на инфраструктурата предоставя ефективна и надеждна база за цифровизация, тъй като пазарът се измества към по-малък брой, но по-големи центрове за данни. Въпреки това, тъй като IoT изтласква центровете за данни в периферията, те трябва да станат по-адаптивни, мащабируеми и гъвкави. Двете тенденции, които дефинират пазара на инфраструктурата за центрове за данни в момента - малки центрове за данни с децентрализирани периферни изчисления и нарастващ обем на големите центрове за данни, отразяват продуктовото портфолио на Delta, представено на тазгодишното изложение CEBIT.

Иновации на Delta за облачни центрове за данни:

 - Високоволтови UPS системи с модулен дизайн (DPH 500 kVA) и моноблок (DPS 600 kVA) за висока плътност на мощността, висока енергийна ефективност и надеждност;

 - Нови решения за съхранение на енергия с литиево-йонна технология за най-добра обща цена на придобиване и поддръжка;

 - Магистрална шина BR с надеждно и гъвкаво разпределение на захранване ниско напрежение;

 - Инфраструктурен софтуер Delta InfraSuite Manager (DCIM), който предоставя всеобхватни функции за мониторинг и управление на цялата инфраструктура на центъра за данни, включително мощност, енергийна ефективност, IT-активи, капацитет и поръчки;

 - Серията превлкючватели AGC7648 от Agema, продуктова линия от решения на Delta за отворени мрежи, предназначени за центрове за данни, доставчици на услуги и предприятия.

Модулен дизайн за бързо внедряване в периферни центрове за данни:

 - Модулните решения за центрове за данни на Delta се внедряват бързо и предлагат голяма гъвкавост при ширина, варираща от 600 mm до 1200 mm. Стандартизираните модули осигуряват висока надеждност;

 - Новите серии на Delta RT 10-20 kVA и HPH 200 kVA UPS осигуряват висока ефективност в размер до 96.5% за приложения в малкия и средния клас. RT 10-20 kVA UPS на Delta е с един от най-малките размер в класа си (20 kVA/2U) за изцяло интегрирани енергийни решения;

 - Серията устройства за прецизно охлаждане CoolCool предлага най-ефективното решение за охлаждане на шкафове 600 mm с честотно регулиране на скоростта на вентилатора за по-ниска консумация на енергия.

Чарлз Цай, ръководител на бизнес подразделението за критични инфраструктури на Delta (MCIS), заявява: „Не е изненада, че тези две тенденции - облак и периферия - са свидетелство за това в каква посока се развиват потребителите на нашите решенията в Европа. Например миналата година Atos, световен лидер в прехода към цифрови технологии, който е базиран в Испания, използва модулните ни UPS решения, за да защити своя мегаватов център за данни”.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето