Сподели

С IoT решението за мониторинг на машини OPTIME, Schaeffler активно моделира дигиталната трансформация

07 май 2021 г.

 

 

Иновативното решение за мониторинг на състоянието OPTIME на Schaeffler е носител на тазгодишната награда Red Dot Design Award в две категории. Журито награди IoT решението в категориите „Интелигентен продукт“ и „Индустриален дизайн“, като по този начин потвърди изключителната му конструктивна разработка, функционална конфигурация и висока степен на иновативност, които демонстрира дигиталното решение за поддръжка на Schaeffler. „Наградата потвърждава възможностите на Schaeffler да създава иновации при разработването на водещи продукти за Industry 4.0. Безжичното IoT решение OPTIME осигурява ефективен и рентабилен мониторинг на състоянието на машинно оборудване в производствени процеси“, съобщиха за ДигиталнаИндустрия.bg от Шефлер България.

„Страстта ни към технологиите и иновациите е ключова част от нашата фирмена философия,“ коментира д-р Щефан Шпиндлер, изпълнителен директор на направлението „Индустриални решения“ в Schaeffler AG. „Отличията за OPTIME доказват, че можем успешно да разширим портфолиото си с дигитални услуги, които увеличават ползите за клиентите ни“, допълва той.

Разработки, ориентирани към създаването на решения в полза за потребителите

С тази награда Schaeffler се присъединява към списъка от победители в Red Dot Design Award, който включва водещи в света компании. „Всички, които участваха в този проект, са изключително горди с получаването на Red Dot Design Award за OPTIME“, заявява г-н Раули Хантикайнен, ръководител на стратегическото бизнес направление за Industry 4.0 на европейския технологичен лидер. „При разработката на OPTIME, ние създадохме екосистема от партньори, разполагащи с водещи технологии и умения в съответните области. В същото време работихме в тясно сътрудничество с нашите пилотни клиенти, тъй като водещият принцип в динамичното разработване на продукти винаги е бил постигане на максимална полза за нашите клиенти“, допълва той. Компанията Schaeffler е работила върху продуктовия дизайн на сензорите OPTIME и потребителското взаимодействие на приложението OPTIME заедно с фирма LINK Design от Финландия, в качеството ѝ на член на партньорската мрежа.

 

„Докато усъвършенствахме програмата си за дигитализация, за нас бе изключително приятно да видим, че с наградата Red Dot Design Award печелим признание на пазара“, споделя г-н Денис Вигел, ръководител на отдел „Управление на продажбите и индустриален маркетинг“. „OPTIME е доказателство за нашата трансформация и показва, че ние от Schaeffler не само мислим нестандартно, но и разработваме революционни иновации в различни области с нашия динамичен екип, който работи добре в еднаква степен с вътрешните и с външните ни партньори. За Schaeffler е само началото“, допълва той.

 

Ефективни и рентабилни производствени процеси

С OPTIME Schaeffler последователно се стреми активно да съдейства за моделиране на дигиталната трансформация. Цифровите услуги, които генерират добавена стойност за клиентите ни чрез експертния опит на Schaeffler, играят централна роля в тази насока. „OPTIME е безжично IoT решение, което прави мониторинга на състоянието на машините в производствените процеси ефективен и рентабилен. Инсталирането и пускането му в експлоатация са толкова лесни, че няколко стотици устройства могат да бъдат интегрирани без проблем за един ден“, поясниха от Шефлер България.

Предимствата, осигурявани от решението за мониторинг на състоянието OPTIME, компанията Schaeffler обобщава с мотото: „Plug. Play. Predict.“.

Повече информация за Шефлер България ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Шефлер България, Schaeffler

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето