Сподели

Iscar подпомага металообработването в ерата на Индустрия 4.0 с нови стандартизирани дигитални инструменти

02 февруари 2018 г.

Световно утвърденият производител на металорежещи инструменти Iscar пусна на пазара поредица от стандартизирани дигитални инструменти, в пълно съответствие с философията за Индустрия 4.0. Те позволяват бърз и лесен достъп до данни и извършване на машинни изчисления. „Сега напълно свободно можете да изтеглите онлайн платформата с препоръки за металорежещ инструмент Iscar Tool Advisor (ITA) навсякъде и по всяко време. Тя автоматично изчислява и дава като резултат най-подходящите продукти за съответната технологична операция. Всичко, което е необходимо да направите, е да въведете няколко машинни параметъра“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Искар България.

                

ITA е Industry 4.0 стандартизиран, удобен за работа, кибер-базиран софтуер за избор на инструмент, който използва уникален математически алгоритъм. Процесът по избор на подходящо приспособление за металообработка увеличава производителността и се базира на обективни технически данни, за разлика от интуитивните методи за търсене. В условията на Четвъртата индустриална революция той е оптималният съветник за инструменти. ITA работи съвместно с електронния каталог на Iscar, откъдето получава информация за параметрите на изделията.

„Иновативната платформа на Iscar отчита условията на рязане, обработвания материал, мощността на машината и скоростта на отстраняване на метал. ITA поставя акцент върху рентабилността на клиента, осигурявайки оптимален метод за търсене на инструменти за всяко приложение. Софтуерът поддържа както инчова, така и метрична система и е достъпен на 25 различни езика“, обясниха от българския офис на компанията.


В допълнение към ITA, електронният каталог за цялостни решения за обработка на Iscar представлява търсачка с мултифункционални възможности. Тя осигурява бърз достъп до всички инструменти на Iscar и визуализира техните параметрични стойности наред с техническите им спецификации. „Онлайн каталогът се подновява непрекъснато, за да може да предостави на потребителите най-актуална информация. Той визуализира съдържанието под формата на 2D и 3D модели на инструменти, изображения и връзки към продуктови видео-материали. Също така, той е напълно достъпен и за CAD-CAM потребители“, уточниха още от фирмата.

За да отговори на нарастващите изисквания от ерата на Индустрия 4.0, освен ITA, Iscar реализира още няколко допълнителни приложения, за да подпомогне многобройните си клиенти в ежедневните им рутинни операции по рязане на метали:

- Iscar IQ Cloud – достъпно през приложението Machining Cloud и специално разработено за настолни компютри и таблети.

- Industrealize е добавена Industry 4.0 функция на сайта на Iscar, която предоставя обяснения и анимирани изображения на ориентираните към отрасъла металообработващи процеси по ясен и нагледен начин. Тя представя примери от промишлени сектори, като автомобилостроенето, въздухоплаването, нефтената и газовата промишленост, медицината и мн.др. Освен това, новата функция улеснява потребителя в избора на най-подходящ инструмент за всяко приложение.


- MATRIX – допълнителна Industry 4.0 система за контрол на инструменти, която позволява управление на инвентара, рационализира покупките и намалява разходите. MATRIX комбинира най-иновативната автоматизирана система за търсене на инструменти с MATRIX-TM – мощна софтуерна програма за управление. Системата е изцяло модулна и се предлага в различни формати и конфигурации, с възможност за добавяне на допълнителни функции в зависимост от нарастващите нужди на потребителите.


Информация за фирма Искар България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

Източник на снимковия материалИскар България

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето