Сподели

На крачка пред конкуренцията с автоматизираните заваръчни системи на Trumpf

16 септември 2022 г.

 

 

Разчитате на ръчно електродъгово заваряване за Вашите производствени процеси, но изпитвате трудност с намирането на специалисти, докато изискванията за качество нарастват с всеки изминал ден? Тогава не се колебайте! Доверете се на автоматизираните заваръчни системи на лидера в областта на машиностроенето и лазерните технологии Trumpf и бъдете крачка пред конкуренцията.

„Недостиг на специалисти, по-големи изисквания към качеството, малки партиди и дигитализация на процесите – натискът на конкуренцията се увеличава за малките и средните предприятия. Като доставчик на роботизирани заваръчни решения, Trumpf е до Вас по пътя Ви към едно автоматизирано бъдеще“, коментираха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България.

„Автоматизацията е базова възможност да се отличите от останалите производители на пазара“, потвърждават даже компаниите, чиято производствена дейност е свързана със заваръчни операции, които са били скептични в началото. „Качеството, постижимо с лазер, е класи по-високо само по себе си. Наред с това, последващата обработка е минимизирана в сравнение със заваряването на ръка. Програмирането на заваръчните роботи е лесно и бързо, без да са необходими специализирани познания за това“, посочиха още от компанията.

Автоматизираното заваряване носи многобройни предимства в множество сектори

Без значение дали става въпрос за производство на машини, автомобили или мебелно обзавеждане, заваръчните операции намират приложение в неограничен брой сектори. И макар изискванията в отделните производствени сфери да са различни, винаги от значение е качеството на шева.

„С помощта на автоматизираните заваръчни системи на Trumpf си гарантирате постоянно високо качество, бързина и прецизност към детайла, както и значителна икономия на разходите. Процесът на заваряване и последващата обработка понастоящем са най-големите разходи, но благодарение на автоматизираното заваряване получавате ефективността на ритмичното производство и спестявате до 90% от времето за обработка“, поясниха специалистите от Трумпф.

Коя е подходящата заваръчна система за Вашето производство?

Произвеждайте детайлите гъвкаво и икономично с подходящото за това заваръчно решение – от автоматизирано електродъгово до лазерно заваряване. За целта Trumpf предлага няколко системи за автоматизирано заваряване:

Заваръчна машина TruArc Weld 1000 с кобот

Заваръчната клетка е високоефективно, надеждно решение за автоматизирано заваряване с електрическа дъга, оборудвано с металообработваща машина, която е оборудвана с аспиратор, ограждение с антирефлексно покритие и техника за безопасност съгласно стандартите на Trumpf. „Можете да монтирате, програмирате, пуснете в експлоатация и обслужвате заваръчната клетка почти без проведено обучение – видеоуроците са напълно достатъчни. Заваръчната клетка е възможно да се използва в режим на работа с една или две станции в зависимост от големината на детайлите и на партидата“, обясниха от Трумпф.

Комплекс за лазерно заваряване TruLaser Weld 1000

TruLaser Weld 1000 е система за автоматизирано лазерно заваряване, с помощта на която заварявате по-бързо, спестявате от дообработката и се развивате успешно въпреки недостига на квалифицирани специалисти.

„Това заваръчно решение осигурява първокласно качество, висока производителност и свобода на дизайна при обработката на метални листове. Само след един електронен курс на обучение Вашите служители ще могат безпроблемно да управляват и програмират заваръчната клетка. В зависимост от Вашите потребности TruLaser Weld 1000 позволява заваряването на голям детайл или на няколко по-малки детайли в сериен режим, синхронно през определено технологично време“, разказаха от компанията.

Комплекс за лазерно заваряване TruLaser Weld 5000

TruLaser Weld 5000 е система за автоматизирано лазерно заваряване, която гарантира гъвкав и високопроизводителен заваръчен процес. Комплексът се състои от робот, лазер, обработваща оптика, защитна кабина и модули за позициониране.

„Само с една система печелите многобройни преимущества. TruLaser Weld 5000 осигурява гъвкаво заваряване със здрави и плътни шевове или добре закръглени гладки такива. Функцията FusionLine позволява свързването на детайли с хлабини, а благодарение на различните устройства за позициониране на детайлите можете да адаптирате съоръжението към Вашите производствени нужди“, разясниха от Трумпф България.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

 

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето