Сподели

Мехатроникс: За Delta интелигентното производство е стратегическа цел

02 юли 2019 г.

Компанията Delta, глобален доставчик на интелигентни и енергийноефективни решения за промишлена автоматизация, представи своите продукти в областта на изложението SPS IPC Drives Italia 2019, което се проведе от 28 до 30 май в Парма, Италия. „Акцентът в участието на Delta по време на изложението бе поставен върху демонстрацията на новото решение за управление на движение на базата на CODESYS, което обединява програмируеми логически контролери (PLC), човеко-машинен интерфейс (HMI) и контролери на движение в единна цялостна платформа, за да осигури безпроблемно управление на робот Delta SCARA“, разказаха за Инженер.bg от фирма Мехатроникс, официален дистрибутор на Delta Electronics за българския пазар.

Интелигентното производство е ключова част от дългосрочната стратегия на Delta. „Едно от нещата, които нашите клиенти ценят в решенията ни за автоматизация, е способността ни да интегрираме хардуер и софтуер, както и да осигурим възможност за енергийно-ефективно производство. Благодарение на новото решение CODESYS, ние разработихме универсална платформа, която помага на нашите клиенти да се възползват от всички предимства на интелигентното производство. Ние, разбира се, използваме нашите интелигентни производствени решения и в собствените ни производствени мощности“, коментира Лука Каваняри, търговски директор на Delta Industrial Business Group на Delta в Италия. „Нашите PLC контролери, платформи за управление на движението и роботи ще бъдат оборудвани с платформа CODESYS за системна интеграция, която ще допринесе за значително намаляване на времето за програмиране", допълни г-н Каваняри.


Новото решение на Delta за управление на движението, базирано на CODESYS, отговаря на стандартите IEC62231-3, за да осигури лесна интеграция на PLC, HMI интерфейси и контролери на движение в рамките на единна платформа. Решението също така, поддържа протокола EtherCAT, който позволява на производителите да контролират и периферните устройства. В Парма бяха показани също усъвършенстваните контролери на движение на базата на PLC от серията DXMC. Тези нови контролери за движение позволяват синхронно управление на движението по няколко оси с опционален корпус CODESYS SoftPLC или със стандартен корпус, както и в изпълнение като 7- или 10-инчов панел. Те допълват съществуващите контролери за движение AX864E на Delta, базирани на компютър, които могат да работят с до 64 оси. Новите контролери за движение от серията DXMC на базата на компютър могат да управляват до 32 оси в стандартната версия и до 8 оси в панелна конфигурация.

По време на изложението Delta демонстрира комбинация от CODESYS-базирано решение за управление на движение и промишлен робот SCARA на Delta, за да представи на посетителите нагледен пример за удобен интерфейс за програмиране и възможности за високоефективно управление на движение.


Усъвършенствани решения за автоматизация на интелигентно екологично производство

За да разберете повече, заповядайте в Инженер.bg ТУК.

Повече информация за Мехатроникс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мехатроникс, Delta Electronics

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето