Сподели

Решение за сортиране с изкуствен интелект на Trumpf подобрява ефективността на металорежещите операции

28 септември 2020 г.

 

 

Trumpf, глобален производител на инструменти, лазерно оборудване и машини, разработи решение, което значително улеснява работата на машинните оператори, помагайки им да сортират частите от листовия метал при лазерните металорежещи процеси. „Ръководството за сортиране Sorting Guide използва изкуствен интелект, чрез който посочва на оператора коя е следващата необходима част, извеждайки на екран цялата информация в реално време. Също така, ръководството навигира оператора в отделните стъпки от производствения процес“, съобщиха за Инженер.bg от Трумпф България.

Интелигентното решение подобрява ефективността на машината за лазерно рязане при металообработващите и интралогистичните операции, особено при работа с листове, съдържащи части от множество различни поръчки. То помага на машинните оператори да оптимизират производителността, като например маркира върху екрана всички части от една поръчка в един и същи цвят и същевременно им позволява да следят състоянието на машината  в реално време. Това улеснява операторите да реагират много по-бързо на всеки проблем или аварийна ситуация.

„Ръководството за сортиране мигновено регистрира в системата, когато даден елемент бъде свален от машината. Това елиминира нуждата от повторна проверка на броя на частите и ръчното им въвеждане в системата за управление. Резултатът е по-голяма производителност и по-ефективна експлоатация на оборудването“, коментираха от компанията.

Технология, която непрекъснато се учи от събираните данни

Sorting Guide е с интегриран изкуствен интелект. Решението се състои от камера и индустриален компютър, оборудван с интелигентен софтуер за обработка на изображения.  Неговата невронна мрежа установява кои са частите, които операторът вече е свалил от машината.

„За разлика от традиционните технологии за обработка на изображения, този софтуер може да бъде непрекъснато подобряван на базата на събираните и новопостъпващите данни. Нещо повече, базата данни служи за създаване на допълнителен потенциал за оптимизация в бъдеще. Понастоящем Ръководството за сортиране е съвместимо със системи, ползващи софтуера TruTops Fab или TruTops Boost“, обясниха в заключение от Трумпф.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето