Сподели

Трумпф: Дигитална свързаност, опростени машини, достъпни цени – устойчивото бъдеще за металообработката

04 декември 2022 г.

 

 

„Устойчивост, дигитална свързаност и лесни за експлоатация машини… Trumpf следва именно тази тенденция към един още по-ефективен дигитален свят. А това е царският път, водещ към по-висока конкурентоспособност за компаниите от металообработващата индустрия“. Това изявление направи пред медиите Щефан Майер, главен изпълнителен директор „Машинни инструменти“ в Trumpf, по време на тазгодишната пресконференция, провела се в рамките на международното изложение за металообработваща техника и технологии EuroBLECH 2022 в Хановер, Германия.

„Вземайки под внимание климатичните изменения, недостигът на материали и най-вече високите енергийни разходи, без устойчиви решения производителите от металообработващата индустрия могат да изпаднат наистина в затруднено положение. Затова ние от Trumpf предлагаме на нашите клиенти широка гама от надеждни, гъвкави и високо енергийно ефективни продукти и технологии по пътя към по-устойчиво бъдеще за металообработващата промишленост“, заяви още г-н Майер.

Решенията на Trumpf доказано гарантират по-нисък разход на енергия. „Пример за това е новият Eco Cooler – охладител от нов тип, който темперира машините за лазерно рязане с чиста вода вместо с хладилен агент. В сравнение с конвенционалните охладители, новият Eco Cooler спестява 80% от електроенергията и изцяло работи без замърсяващи вещества“, обясниха за ДигиталнаИндустрия.bg от Трумпф България, дъщерно дружество на глобалния лидер у нас.

„След пандемията от Covid имаше много голям поток от поръчки. В същото време обаче компаниите продължават да се борят да оптимизират веригите си за доставки. Машините, които се поръчват, не могат да бъдат разработени достатъчно бързо", изтъкна основните предизвикателства пред индустрията Майер. „Т.нар. икономическо отделяне на Запада от Китай също предизвиква безпокойство. Ние от Trumpf обаче сме добре позиционирани, включително по отношение на дигитализацията“, добави още той.  

По време на пресконференцията с коментар се включи и Марчела Монтелатичи (Marcella Montelatici), управляващ директор „Обслужване и продажби“ в бизнес отдела за машинни инструменти на Trumpf: „Дигитализацията променя правилата на играта – например, вече за голяма част от услугите ни техниците на Trumpf не е нужно да са на място при клиента. Поддръжката на машините работи проактивно. Ние помагаме на нашите клиенти, още преди да възникне проблем с оборудването“.

Анализирането на машинните данни не само допринася за предотвратяването на грешки, но и дава информация дали машината работи ефективно. „На базата тази информация ние даваме съвети на потребителите как биха могли да увеличат производителността си. Дигитализирайки производството си, компаниите не просто могат да пестят време и ресурси, но и значително да увеличат своята производителност и конкурентоспособност“, посочиха от Trumpf.

„Поради факта, че не всеки производител има бюджет за металообработваща машина на Trumpf от висок клас, ние разработихме също толкова надеждно и сигурно решение и за по-малките компании. Листоогъващата машина TruBend 1000 не е компромисен вариант. Тя е проектирана да бъде толкова здрава, колкото клиентите очакват от нас, но на много по-достъпна цена. Освен това с нея потребителите също така получават достъп до доказаните дигитални услуги на Trumpf“, допълни още г-н Щефан Майер.

Повече информация за Трумпф България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

Източник на снимковия материал: Трумпф България, Trumpf

Сподели

Още от Фабрика на бъдещето